Cocoş la cuptor cu sos de roşii şi mujdei

de sisterskitchen in Pui, 16 Feb 2012 | 20549 vizualizari

 

O reţetă clasică şi simplă, dar cu un gust extraordinar.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de ţară mai zdravăn sau un cocoş tânăr (folosiţi pulpele, aripile sau pieptul, ce preferaţi. Ceea ce rămâne se poate folosi la o supă)
  • un pahar de vin alb sec
  • 1 ceapă
  • o ceaşcă de ulei de măsline extravirgin
  • 1 căpăţână de usturoi românesc
  • 250 ml suc de roşii
  • foi de dafin
  • cimbru sau oregano uscat
  • boia dulce,
  • sare,
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocoş la cuptor cu sos de roşii şi mujdei:

1. Bucăţile de carne se şterg bine de apă, se aşează într-o tavă de cuptor şi se asezonează cu sare, piper, boia şi verdeţurile uscate.


2. Se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se acoperă cu o hârtie pergament (aceasta poate fi foarte maleabilă dacă o umeziţi sub robinet şi o şifonaţi cu atenţie, fără să se rupă).


3. Daţi tava la cuptor pentru o oră şi 15 minute, la 180 de grade, apoi îndepărtaţi hârtia pergament, stropiţi carnea cu vinul sec şi lăsaţi la foc maxim încă 15 minute.


4. În acest timp, pregătiţi un sos de roşii rapid: ceapa tocată se căleşte în uleiul de măsline, se adaugă sosul de roşii şi se condimentează. Amestecaţi bine din momentul în care începe să bolborosească, timp de 4-5 minute.

Zdrobiţi căpăţâna de usturoi şi preparaţi un mujdei.


5. Sosul de roşii se toarnă peste carnea din cuptor, se lasă încă 5 minute şi apoi se adaugă şi mujdeiul.


6. Acoperiţi tava cu folie de plastic şi lăsaţi aromele să se împrietenească bine, cca 10 minute, înainte să serviţi.

Garnitura ideală, consacrată deja de clasicul ostropel de pui, sunt cartofii piure.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cocoş la cuptor cu sos de roşii şi mujdei" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Bya Ralu 1

22.02.2012, 10:24

yamy ce papa bun

lia maria 1

22.02.2012, 11:26

bun, bun atat de bun ca nu ma pot abtine

kukibella 1

22.02.2012, 12:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulou din piept de pui cu bacon si prune uscate