Cod cu ghimbir şi lămâie

de Satisfyyourcravings in Peste, 28 Ian 2013 | 1429 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăți de cod (steak)
  • 1 bucată mică de ghimbir, decojită şi tăiată julienne
  • sucul şi coaja de la 1 lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare/ piper
  • 100 grame fasole verde
  • 1 morcov mediu decojit, tăiat julienne
  • 10 grame unt
  • 1 căţel de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod cu ghimbir şi lămâie:

Bucățile de pește se usucă cu un prosop de hârtie. Se acoperă cu uleiul de măsline. Într-un bol se amestecă coaja și sucul de lămâie cu ghimbirul, sare și piper. Se așează bucățile de pește în marinată și se lasă 30 de minute la temperatura camerei. Se întoarce la jumătatea timpului. 

Se încălzește puțin ulei într-o tigaie, la foc mediu. Se adaugă bucățile de pește și se gătesc 3 minute pe parte. Se scot pe prosop de hârtie.

Fasolea și morcovul se fierb 3 minute în apă cu sare. Se spală sub jet de apă rece. Într-o tigaie, se încălzește untul. Când nu mai face spumă, se adaugă usturoiu. Se gătește 2 minute, având grijă să nu se ardă, apoi se adaugă legumele și se sotează 2-3 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cod cu ghimbir şi lămâie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

Rocsi

Rocsi 1

28.01.2013, 20:18

Sim0na

Sim0na 1

28.01.2013, 20:59

O combinatie delicioasa!

mamaieelena

mamaieelena 1

29.01.2013, 10:04

super bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!