Cod cu orez rosu si sos verde

de mihaelar63 in Peste, 30 Apr 2010 | 13721 vizualizari

 

ideea era sa am culorile distincte si sa pot face un sos verde care sa includa noua vedeta culinara : - leurda. Rezultatul peste cu crusta crocanta , garnitura extra si un sos de o prospetime extraordinara .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cod file
  • sare
  • zeama de lamaie
  • ghimbir ras
  • faina de malai
  • 100 ml ulei
  • pt orez:
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 200 gr orez rosu+ 100 gr orez alb
  • pt. sos :
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura codite ceapa verde
  • sare
  • 3 linguri ulei masline
  • 3 linguri zeama lamaie
  • 1 ardei rosu
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod cu orez rosu si sos verde:

1. pestele se spala se portioneaza , se sareaza , se presara cu ghimbir , zeama de lamaie .


2. codul astfel condimentat se da prin faina de malai si se prajeste in ulei putin .


3. separat intr-o craticioara preparati orezul din morcov razuit si ardei rosu taiat fideluta , adaugate spre sfarsitul fierberii orezului .


4. sosul il preparati ,mixand cu blendarul toate ingredientele enumerate ptr aceasta .

 

TIPS-URI

1

orezul rosu trebuie fiert mai mult decat cel obisnuit .

2

daca doriti sa dati o forma frumoasa garniturii , udati inainte lingura sau polonicul cu care o puneti .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod cu orez rosu si sos verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

andreea_angelo 1

19.11.2012, 11:01

bun bun!!!

Bya Ralu 1

20.11.2012, 10:53

ce papa bun

Dana_Retetegg 1

29.11.2012, 09:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pangasius pane cu cartofi la tigaie