Compot de piersici

de adasev12 in Sirop / Compot, 15 Iul 2011 | 3252 vizualizari

 

nu stiu daca o sa stea sau nu acest compot, fiindca nu erau prea coapte piersicile, dar nu-i bai...ca poricum nu cred ca o sa reziste prea mult in camara...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg piersici
  • 1 kg zahar
  • sare de lamaie
  • amestec de condimente aromate( nucsoara, cuisoare, scortisoara....)
  • apa, cam 1,5 l
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de piersici:

Apa se pune la fiert si se adauga piersicile intregi , spalate in prealabil. Se lasa sa fiarba vreo 5 minute, se scot apoi sa se racoreasca, iar in apa se adauga zaharul si se lasa sa fiarba in continuare. Piersicile se taie in 4 si se scot samburii, se curata de eventualele impuritati, apoi se adauga la siropul din oala si se lasa sa mai fiarba jumatate de ora ( eu le-am lasat atat pt ca nu erau coapte bine, si trebuia sa se patrunda ....).


La sfarsit am adaugat sare de lamaie ( care are si efect conservant) si condimentele...as fi vrut numai cateva cuisoare sa pun, dar nu aveam in casa decat acest amestec de arome.


Piersicile nu le-am decojit, nici nu as fi putut, pt ca nu se decojeau, dar nu se simte coaja la papat, ca am devorat deja un bol....

 

TIPS-URI

1

in retetele de compot sau gemuri, sucul de lamaie poate fi inlocuit cu sare de lamaie, care este cica mai eficace, fiindca actioneaza ca si conservant....

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Cris2711 1

15.07.2011, 18:43

mamaieelena 1

15.07.2011, 23:17

bun si parfumat

adasev12 1

16.07.2011, 11:15

cris, mamaie....ms

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Compot de prune