Compot de piersici

de adasev12 in Sirop / Compot, 15 Iul 2011 | 4186 vizualizari

 

nu stiu daca o sa stea sau nu acest compot, fiindca nu erau prea coapte piersicile, dar nu-i bai...ca poricum nu cred ca o sa reziste prea mult in camara...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg piersici
  • 1 kg zahar
  • sare de lamaie
  • amestec de condimente aromate( nucsoara, cuisoare, scortisoara....)
  • apa, cam 1,5 l
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de piersici:

Apa se pune la fiert si se adauga piersicile intregi , spalate in prealabil. Se lasa sa fiarba vreo 5 minute, se scot apoi sa se racoreasca, iar in apa se adauga zaharul si se lasa sa fiarba in continuare. Piersicile se taie in 4 si se scot samburii, se curata de eventualele impuritati, apoi se adauga  la siropul din oala si se lasa sa mai fiarba jumatate de ora ( eu le-am lasat atat pt ca nu erau coapte bine, si trebuia sa se patrunda ....).

La sfarsit am adaugat sare de lamaie ( care are si efect conservant) si condimentele...as fi vrut numai cateva cuisoare sa pun, dar nu aveam in casa decat acest amestec de arome. 

Piersicile nu le-am decojit,  nici nu as fi putut, pt ca nu se decojeau, dar nu se simte coaja la papat, ca am devorat deja un bol....

TIPS-URI

1

in retetele de compot sau gemuri, sucul de lamaie poate fi inlocuit cu sare de lamaie, care este cica mai eficace, fiindca actioneaza ca si conservant....

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu spanac si gorgonzola

de Rocsi 9

ieri la 11:24

Salata de vinete cu ciuperci si ardei

pe 24.01 la 21:18

Rata cu cartofi la cuptor

pe 24.01 la 19:52

Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

pe 24.01 la 19:13

TOP
utilizatori

mihaelar63

7027 puncte

katty

4779 puncte

dantes

3181 puncte

Gherca Daniela

2299 puncte

madi_marin

2120 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mini franzelute cu lapte
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu spanac si gorgonzola

de Rocsi 9

ieri la 11:24

Salata de vinete cu ciuperci si ardei

pe 24.01 la 21:18

Rata cu cartofi la cuptor

pe 24.01 la 19:52

Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

pe 24.01 la 19:13

RETETA RECOMANDATA
Compot de piersici