Compot de piersici

de lilik in Sirop / Compot, 8 Oct 2012 | 3027 vizualizari

 

Este unul din compoturile mele preferate,deci nu putea lipsi din camara...

 

INGREDIENTE

  • Piersici
  • sirop de zahar 30%(adica la 1 litru de apa se pun 300 gr zahar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de piersici:

Prima data punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote,pana se topeste zaharul,apoi lasam sa se raceasca complet.Eu cu 2 litri apa si 600 gr zahar am facut 7 borcane de 600 gr.


Punem pe foc o oala cu apa.Spalam piersicile,apoi le scufundam 1-2 minute in apa clocotita,apoi le scoatem intr-un castron cu apa rece,dupa care le decojim.


Taiem piersicile in 2 sau in 4,eliminand samburele.


Punem bucati de piersica(dupa plac) in borcanele sterilizate,apoi umplem cu sirop de zahar rece.


Punem capacele,apoi infasuram borcanele in prosoape de bucatarie si le punem intr-o oala mare,acoperim cu apa si punem la fiert.


Lasam la foc mic 15-20 de minute de cand incepe sa clocoteasca,apoi dam deoparte,punem capacul la oala si lasam asa pana se racesc,dupa care scoatem borcanele,le stergem si le depozitam in camara.

 

TIPS-URI

1

trebuie controlat fiecare borcan sa nu faca "click" capacul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

merisor 1

08.10.2012, 17:05

Placeee!!

lilik 1

08.10.2012, 18:01

Alba eu fac in fiecare an compoturi varie si le folosesc si la prajituri,torturi,etc...iti doresc mult spor

lilik 1

08.10.2012, 18:01

Va multumesc frumos tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Compot piersici