Compot de struguri negri

de gaby_duceag in Sirop / Compot, 30 Sep 2010 | 19970 vizualizari

 

varianta alcoolizata:)))))))

 

INGREDIENTE

  • voi scrie cantitatile pe care le-am folosit eu pentru 45 de sticlute
  • 4 kg struguri
  • 8-9 kg apa
  • 1 kg si 500 gr zahar
  • 2 lamai
  • 3 linguri palinca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de struguri negri:

Spalam bine strugurii cu apa rece si luam bobitele de pe ciorchine.


Pregatim sticlutele curate si repartizam boabele (sa fie cam 10-12 boabe in fiecare sticluta).


Intr-o oala mare punem apa si zaharul si lasam sa se topeasca si sa dea un clocot. Adaugam zeama de la cele doua lamai , palinca ( e asa..cam ca o lingura de zahar in mare =)) dar asa traiesc io cu impresia ca inlocuiesc conservantul :)))), asa am pus si in gemuri si dulceata :)))) si apoi repartizam lichidul in sticlute.


Punem capacele si fierbem totul in cratite mari in fundul carora am asezat frumos un prosopel( sa evitam spargerea in timpul fierberii)


Fierbem 45-50 minute apoi punem sticlutele intr-o patura groasa si le lasam pana la racirea completa.


Se pastreaza foarte foarte bine. E un deliciu iarna la gura sobei (care nu aveti soba, sa nu faceti =))



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de struguri negri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

gaby_duceag 1

01.10.2010, 21:37

liaaana, imi era dor de tine,rar iti vad ochisorii pe aici

Laly 1

02.10.2010, 01:00

Gbytule imi dai si mie o sticluta,chiar daca are palinca?

lilik 1

02.10.2010, 20:48

ce buuuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Compot piersici