Condimentul chinezesc Five -spice

de Brindusa in Pt. carne, 25 Ian 2010 | 9496 vizualizari

COMENTARII (7)

Oana 1

25.01.2010, 21:12

Brandusa, de unde ai luat condimentele?

Brindusa 1

25.01.2010, 21:23

Pai.... scortisoara, cuisoare gasesti pe toate drumurile.
Piperul Szechuan si chimionul le-am luat di Piata Amzei, magazinul Ki life
Anasonul stelat din Piata Matache, unde este o taraba cu foarte multe condimente.

FlyingRoo 1

21.04.2010, 20:19

Brandusa, chinezii au creat acest amestec de condimente nu pentru a avea o "wonder powder" ci pentru ca "acru, amar, dulce, iute, sarat" sunt cele 5 principii din alimentatie folosite in medicina traditionala chinezeasca. Un astfel de amestec ajuta la mentinerea echilibrului yin-yang. Retetele personalizate au cantitati diferite din cele 5 condimente, in functie de dezechilibrul pe care persoana respectiva il are. Dar sigur, asta e la ei acolo.

Ca si Garam Masala are multe alte variante, "cate bordeie atatea retete"

O mica mentiune: fenicul este chimion dulce, a nu se confunda cu chimionul turcesc, au gust diferit.

Brindusa 1

21.04.2010, 22:41

FlyingRoo am vrut sa scriu ca daca nu gasesti seminte de fenicul(in RO sunt cam greu de gasit), se pot folosi cele de chimion. In rest, sunt de acord cu tine.

FlyingRoo 1

21.04.2010, 23:21

Brandusa, trebuie sa te felicit, am observat ca esti printre putinele doamne care se incumenta sa gateasca si altceva in afara retetelor traditionale , nu ca ar fi ceva rau cu acestea insa e bine ca si in domeniul culinar sa ne largim orizontul. Realizez ca e mai dificil in Ro unde pe moment nu exista chiar toate ingredientele care se gasesc in alte parti.

P.S. Stiati ca semintele de fenicul sunt consumate de catre indieni ca atare, pentru reimprospatare si ca se gasesc si unele invelite in glazura de zahar, cum ar fi pe la noi alunele in ciocolata sau drajeurile?

Brindusa 1

21.04.2010, 23:38

Iti multumesc si ai dreptate. Eu sunt din Bucuresti si umblu destul de mult pana gasesc tot felul de ingrediente. Prin alte parti din RO, insa, nu se gasesc. Dar mi se pare ca incepe si aici sa se miste treaba. Cat despre fenicul in crusta de zahar, n-am auzit.

silvi0ara 1

27.04.2010, 11:28

Brandusa,mai nou gasesti in Bucuresti la Dragonul Rosu gata preparate cele 5 arome,si sunt si chiar 10 arome.Eu am cumparat de acolo o gramada de condimente asiatice.Inclusin anasonul stelat si chimenul negru.Cand ai timp da o fuga,nu o sa-ti para rau.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de rulouri de post, cu dovleac si scortisoara