Condimentul chinezesc Five -spice

de Brindusa in Pt. carne, 25 Ian 2010 | 7765 vizualizari

 

Acest condiment a fost creat de catre chinezi ca sa cuprinda toate cele 5 elemente: acru, amar, dulce, iute, sarat. S-a vrut a fi un fel de "wonder powder". El poate fi folosit la marinarea carnurilor, dar si in retete cuprinzand carne si legume.

Intrucat are o aroma puternica, trebuie folosit cu moderatie. Unele retete actuale folosesc chiar 7 condimente, sau inlocuitori ai unor condimente.

Eu am hotarat sa raman la reteta originala

 

INGREDIENTE

  • 2 lingurite piper Szechuan
  • 8 bucati anason stelat
  • 12 cuisoare
  • 10 cm baton de scortisoara
  • 2 lingurite boabe de fenicul (sau chimion)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Condimentul chinezesc Five -spice:

Prajeste uscat piperul Szechuan si anasonul stelat la foc mic, ca sa nu se arda, cam 3 minute, pana ce se elibereaza aromele. Rupe in bucati mici batonul de scortisoara si pune toate condimentele intr-o rasnita. Rasneste pana devin o pulbere fina. Da prin strecuratoare ca sa elimini bucatile mari.


Foloseste cu moderatie.

TIPS-URI

1

piperul Szechuan nu este de fapt piper, ci sunt fructele uscate ale unui tip de tufa asiatica

Daca ti-a placut reteta noastra "Condimentul chinezesc Five -spice" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

FlyingRoo 1

21.04.2010, 23:21

Brandusa, trebuie sa te felicit, am observat ca esti printre putinele doamne care se incumenta sa gateasca si altceva in afara retetelor traditionale , nu ca ar fi ceva rau cu acestea insa e bine ca si in domeniul culinar sa ne largim orizontul. Realizez ca e mai dificil in Ro unde pe moment nu exista chiar toate ingredientele care se gasesc in alte parti.

P.S. Stiati ca semintele de fenicul sunt consumate de catre indieni ca atare, pentru reimprospatare si ca se gasesc si unele invelite in glazura de zahar, cum ar fi pe la noi alunele in ciocolata sau drajeurile?

Brindusa 1

21.04.2010, 23:38

Iti multumesc si ai dreptate. Eu sunt din Bucuresti si umblu destul de mult pana gasesc tot felul de ingrediente. Prin alte parti din RO, insa, nu se gasesc. Dar mi se pare ca incepe si aici sa se miste treaba. Cat despre fenicul in crusta de zahar, n-am auzit.

silvi0ara 1

27.04.2010, 11:28

Brandusa,mai nou gasesti in Bucuresti la Dragonul Rosu gata preparate cele 5 arome,si sunt si chiar 10 arome.Eu am cumparat de acolo o gramada de condimente asiatice.Inclusin anasonul stelat si chimenul negru.Cand ai timp da o fuga,nu o sa-ti para rau.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort curcubeu
  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

  • 29

    V

  • 30

    S

  • 31

    D

  • 01

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare de pui cu legume wok și tăiței chinezești

ieri la 21:58

Tartă cu fructe de pădure și mandarine

ieri la 21:19

Branzoici

ieri la 20:30

RETETA RECOMANDATA
Desert paine dulce cu scortisoara (Pull-apart bread)