Conopida gratinata cu bacon si sos gorgonzola

de simona72 in Mancaruri de legume, 13 Mai 2015 | 5607 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida de aproximativ 1,2 kg
  • 150 gr bacon
  • 3 linguri ulei de masline+2 linguri pt uns vasul
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 legatura patrunjel
  • 2-3 linguri pesmet
  • 200 ml smantana pt gatit
  • 100 gr branza cu mucegai albastru
  • 50 gr branza Cheddar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata cu bacon si sos gorgonzola:

Rupem conopida in buchetele mai mari, o spalam si o fierbem la stimer pana se inmoaie, aproximativ 20 minute.

Baconul, fara soric si taiat cubulete il prajim in 3 linguri ulei de masline. Dupa prajire, adaugam putina sare si piper, patrunjelul tocat marunt. Amestecam si adaugam conopida. Agitam tigaia sa se amestece conopida cu celelalte ingrediente. Ungem un vas termorezistent cu putin ulei de masline, adaugam pesmetul si imbracam tava in pesmet.

Turnam in tava compozitia de conopida. In aceeasi tigaie punem smantana pentru gatit si branza cu mucegai rupta in bucatele. Punem tigaia pe foc si lasam pana branza este topita, aproximativ 2 minute.

Sosul de smantana cu gorgonzola il punem peste conopida, iar deasupra radem branza cheddar sau cascaval. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute, pana capata o crusta deasupra. Se serveste mancarea calda. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

nu amestecam cu lingura in tigaie dupa ce am pus conopida, riscam sa rupem buchetelele si sa terciuim mancarea...doar agitati tigaia...

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu bacon si sos gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu ciuperci la cuptor