Conopida gratinata cu bacon si sos gorgonzola

de simona72 in Mancaruri de legume, 13 Mai 2015 | 1230 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida de aproximativ 1,2 kg
  • 150 gr bacon
  • 3 linguri ulei de masline+2 linguri pt uns vasul
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 legatura patrunjel
  • 2-3 linguri pesmet
  • 200 ml smantana pt gatit
  • 100 gr branza cu mucegai albastru
  • 50 gr branza Cheddar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata cu bacon si sos gorgonzola:

Rupem conopida in buchetele mai mari, o spalam si o fierbem la stimer pana se inmoaie, aproximativ 20 minute.


Baconul, fara soric si taiat cubulete il prajim in 3 linguri ulei de masline. Dupa prajire, adaugam putina sare si piper, patrunjelul tocat marunt. Amestecam si adaugam conopida. Agitam tigaia sa se amestece conopida cu celelalte ingrediente. Ungem un vas termorezistent cu putin ulei de masline, adaugam pesmetul si imbracam tava in pesmet.


Turnam in tava compozitia de conopida. In aceeasi tigaie punem smantana pentru gatit si branza cu mucegai rupta in bucatele. Punem tigaia pe foc si lasam pana branza este topita, aproximativ 2 minute.


Sosul de smantana cu gorgonzola il punem peste conopida, iar deasupra radem branza cheddar sau cascaval. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute, pana capata o crusta deasupra. Se serveste mancarea calda. Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

nu amestecam cu lingura in tigaie dupa ce am pus conopida, riscam sa rupem buchetelele si sa terciuim mancarea...doar agitati tigaia...

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu bacon si sos gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

simona72 1

14.05.2015, 12:36

Andra_Constantinescu 1

14.05.2015, 16:38

O bunatate!

Gicuta69 1

15.05.2015, 08:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Conopida gratinata