Conopida gratinata cu bechamel si bacon

de daniastefania in Mancaruri de legume, 20 Aug 2015 | 4682 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida de aproximativ 1 kg
  • 200 g bacon cubulete
  • 2-3 rosii coapte
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • 50 g cascaval ras
  • Oregano
  • Sare
  • Ulei
  • Unt cat o nuca
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte fierbinte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata cu bechamel si bacon:

Spalam conopida, o taiem buchetele si o fierbem in apa cu sare. Dupa ce a fiert, o punem la scurs. Pregatim un sos de rosii. Curatam rosiile de pielita si le taiem cubulete mici. Intr-o lingura de ulei calim ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugam rosiile. Le lasam sa fiarba pana se ingroasa sosul. Adaugam sare, zahar si oregano dupa gust. Luam de pe foc si blenduim sosul.

In putin ulei calim baconul. Eu am folosit salam, ca nu aveam bacon. Voi puteti folosi ce va place mai mult. Facem si sosul bechamel. Punem untul intr-o tigaie. Adaugam faina, o prajim cateva minute, pana isi schimba culoarea. Treptat adaugam laptele fierbinte. Amestecam continuu. Condimentam cu sare si piper. Intr-o tava pentru cuptor punem sosul de rosii. Peste sos asezam conopida. Peste presaram baconul, salamul in cazul meu. Turnam deasupra sosul bechamel. Peste presaram cascaval ras. Dam tava la cuptor la 180 grade C, pana se rumeneste frumos deasupra. Servim calda! Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu bechamel si bacon" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mazare cu bacon