Conopida gratinata cu bechamel si bacon

de daniastefania in Mancaruri de legume, 20 Aug 2015 | 4760 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida de aproximativ 1 kg
  • 200 g bacon cubulete
  • 2-3 rosii coapte
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • 50 g cascaval ras
  • Oregano
  • Sare
  • Ulei
  • Unt cat o nuca
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte fierbinte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata cu bechamel si bacon:

Spalam conopida, o taiem buchetele si o fierbem in apa cu sare. Dupa ce a fiert, o punem la scurs. Pregatim un sos de rosii. Curatam rosiile de pielita si le taiem cubulete mici. Intr-o lingura de ulei calim ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugam rosiile. Le lasam sa fiarba pana se ingroasa sosul. Adaugam sare, zahar si oregano dupa gust. Luam de pe foc si blenduim sosul.

In putin ulei calim baconul. Eu am folosit salam, ca nu aveam bacon. Voi puteti folosi ce va place mai mult. Facem si sosul bechamel. Punem untul intr-o tigaie. Adaugam faina, o prajim cateva minute, pana isi schimba culoarea. Treptat adaugam laptele fierbinte. Amestecam continuu. Condimentam cu sare si piper. Intr-o tava pentru cuptor punem sosul de rosii. Peste sos asezam conopida. Peste presaram baconul, salamul in cazul meu. Turnam deasupra sosul bechamel. Peste presaram cascaval ras. Dam tava la cuptor la 180 grade C, pana se rumeneste frumos deasupra. Servim calda! Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu bechamel si bacon" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu carnati si bacon