Conopidă in sos de tomate

de articook in Mancaruri de post, 9 Iun 2010 | 2245 vizualizari

 

Cred ca acesta este cel mai bun mod de a prepara o conopida,
e inspirata dintr-o reteta, de la Jamie O.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida intreaga
  • 800g rosii din conserva {pomodori pelati}
  • 2 cepe rosii
  • 5 catei de usturoi
  • ulei de masline extra virgin
  • otet de vin rosu
  • o legatura de patrunjel proaspat
  • sare de mare
  • paine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopidă in sos de tomate:


Se pregateste o oala mare cu peretii inalti, in care sa incapa conopida intreaga, oala trebuie sa fie destul de mare astfel incat dupa ce ati pus conopida sa ramana un spatiu de cativa centimetrii in jurul ei, acest detaliu e important pentru ca reteta sa reuseasca.



Spalati conopida, inlaturati partea rea a cotorului avand grija sa ramana intreaga, ramurelele care se desprind tocati-le marunt.



Turnati ulei de masline in oala incinsa, si adaugati ceapa si usturoiul tocate marunt, ulterior puneti si conopida tocata marunt, lasati pentru cateva minute, dupa ce s-au rumenit adaugati si conserva de rosii, dupa care umpleti conserva cu apa calda si turnati peste sos.



Adaugati otet de vin rosu, cantitatea dubla a uleiului de masline, putina sare, si gustati. Dupa ce incepe sa fiarba, reduceti focul si asezati conopida in oala, impingand-o cu grija in sosul de rosii, conopida trebuie sa ramana mai mult de jumatate afara din sos si sa fiarba la foc lent, timp de 50 min.



Pregatiti 5 felii de paine, taiati-le cubulete si introduceti-le in cuptor la 180°Cpe programul de ventilare, cand s-au rumenit inseamna ca sunt gata, asezati-le pe un doc de lemn si stropiti cu ulei de masline.



Pentru a servii conopida, luati-o cu grija din oala in care a fiert si asezati-o pe o farfurie, turnati sosul de rosii in vasul din care se va servi fiecare, si cu grija puneti conopida inapoi in sos.



Presarati pe deasupra patrunjelul tocat marunt si serviti impreuna cu painea prajita. Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopidă in sos de tomate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole uscata