Conopida si cartofi dulci la cuptor ( gratinati )

de ema9 in Aperitive / Garnituri, 2 Dec 2015 | 910 vizualizari

 

Am incercat o combinatie putin mai ciudata,cartofi dulci si conopida....dar vreau sa va spun ca a iesit mult mai buna decat ma asteptam.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 4 cartofi dulci
  • 4-5 catei de usturoi
  • Unt
  • Sare,piper,verdeturi italiene
  • Cascaval
  • Apa
  • Ulei
  • 5 linguri de faina
  • 2 l de lapte
  • Sare
  • Zeama de la o lamaie
  • Nucsoara
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida si cartofi dulci la cuptor ( gratinati ):

Se curata conopida si se desface in buchetele.Se pune apa cu sare la fiert.Cand clocoteste apa se introduc buchetelele de conopida pentru cateva minute.Se scoate si se lasa la racit.


Se prepara sosul bechamel din: ulei, faina, lapte, sare, la sfarsit zeama de lamaie si putina nucsoara.Sosul nu trebuie sa fie foarte gros.


Se curata cartofii si se taie feli.La fel si cateii de usturoi.


Conopida se feliaza.


Se unge o tava cu unt si se aseaza alternativ sau in randuri feliile de cartofi si de conopida,iar deasupra feliutele de usturoi.Se condimenteaza cu sare grunjoasa si piper.


Se pune sosul bechamel peste care se rade cascaval din abundenta.Se pun verdeturi italiene.


Se tine tava acoperita cu folie de aluminiu la cuptor,la 180° timp de 1-1,5 ore si inca cateva minute descopetita pentru a se rumenii frumos.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga mai multa zeama de lamaie ca sosul sa fie mai acrisor pentru ca, atat conopida cat si cartofii sunt dulci

2

Se poat adauga in sos si frunze de marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida si cartofi dulci la cuptor ( gratinati )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Gherca Daniela 1

04.12.2015, 14:13

MotanLaOale 1

11.12.2015, 12:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi rantaliti