Conopida si cartofi dulci la cuptor ( gratinati )

de ema9 in Aperitive / Garnituri, 2 Dec 2015 | 4479 vizualizari

 

Am incercat o combinatie putin mai ciudata,cartofi dulci si conopida....dar vreau sa va spun ca a iesit mult mai buna decat ma asteptam.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 4 cartofi dulci
  • 4-5 catei de usturoi
  • Unt
  • Sare,piper,verdeturi italiene
  • Cascaval
  • Apa
  • Ulei
  • 5 linguri de faina
  • 2 l de lapte
  • Sare
  • Zeama de la o lamaie
  • Nucsoara
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida si cartofi dulci la cuptor ( gratinati ):

Se curata conopida si se desface in buchetele.Se pune apa cu sare la fiert.Cand clocoteste apa se introduc buchetelele de conopida pentru cateva minute.Se scoate si se lasa la racit.

Se prepara sosul bechamel din: ulei, faina, lapte, sare, la sfarsit zeama de lamaie si putina nucsoara.Sosul nu trebuie sa fie foarte gros.

Se curata cartofii si se taie feli.La fel si cateii de usturoi.

Conopida se feliaza.

Se unge o tava cu unt si se aseaza alternativ sau in randuri feliile de cartofi si de conopida,iar deasupra feliutele de usturoi.Se condimenteaza cu sare grunjoasa si piper.

Se pune sosul bechamel peste care se rade cascaval din abundenta.Se pun verdeturi italiene.

Se tine tava acoperita cu folie de aluminiu la cuptor,la 180° timp de 1-1,5 ore si inca cateva minute descopetita pentru a se rumenii frumos.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate adauga mai multa zeama de lamaie ca sosul sa fie mai acrisor pentru ca, atat conopida cat si cartofii sunt dulci

2

Se poat adauga in sos si frunze de marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida si cartofi dulci la cuptor ( gratinati )" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv de fite cu branza Camembert