Copane de pui invelite in bacon

de Papalapap in Pui, 17 Dec 2014 | 2181 vizualizari

 

Sezonul rece se cam apropie, va trebui să îți faci iar ordine în garderobă, să schimbi hainele de vară cu cele groase, de iarnă. Exact la asta ne-am gândit când am ales rețeta de față. Putem să aplicăm același principiu în bucătărie. Rezultatul va fi amuzant și delicios, în egală măsură. Așadar, hai să croim ceva pe măsura unor copănele de pui, poate un paltonaș de bacon, care să îi țină de cald în vreme de iarnă. Nu te speria, nu e nimic complicat, vei completa astfel colecția ta de toamnă/iarnă cu o rețetă simpatică și simplu de făcut.

Vezi aici reteta video:
https://www.youtube.com/watch?v=AokU_L2ajmI

 

INGREDIENTE

  • 4 copane de pui
  • 8 felii subțiri de pancetta sau bacon afumat
  • 1 lingură de muștar
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 2 crenguțe de rozmarin
  • 4-5 frunze de salvie
  • o jumătate de pahar de vin alb
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copane de pui invelite in bacon:

Încălzește cuptorul la aproximativ 200oC. Nu va trece mult și vei avea nevoie de el. Curăță puiul de pieliță. Fă o incizie cu un cuțit în partea de sus (1) și trage apoi de piele, până ce iese cu totul, ca un ciorap. Poți să folosești un șervet de hârtie ca să ai aderență mai bună (2), altfel pielița îți va scăpa printre degete. Condimentează carnea cu sare și piper (3).


Acum îmbracă fiecare copan cu muștarul pregătit (4). Poate fi iute sau dulce, depinde cum preferi. Îmbracă puiul cu feliile de bacon (5) și așază copanele într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, pe care ai stropit-o cu puțin ulei (6).


Presară pe deasupra usturoiul feliat (7), câteva frunze de salvie, rozmarinul și mai toarnă un fir de ulei (8). Stropește totul cu vin înainte de a băga la cuptor (9). Puiul trebuie să stea la cuptor circa 45 de minute, până ce baconul devine ușor crocant.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Copane de pui invelite in bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mirela0911 1

19.12.2014, 14:27

Vai cum arata!

Ina 1

27.12.2014, 14:15

Tiiiii, cum arata!

iri_iri 1

01.04.2015, 10:07

arata asa de bine , ca nu am cuvinte sa ma exprim......bravo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!