Copanele cu cartofi noi la cuptor si sos de usturoi

de Merisor in Pui, 10 Mai 2019 | 2902 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun, pentru o masă în familie, decât niște Copănele cu cartofi noi la cuptor și sos de usturoi cu iaurt?
Ador, mai ales, combinația de cartofi cu sos de usturoi și iaurt, aș mânca de nu m-aș mai opri. Copănelele de pui le las altora. :D
Cu sare și piper, praf de rozmarin și boia de ardei, în unt cu ulei de măsline, iar printre cartofi și copănele, frunze de busuioc și căței de usturoi.
Iar sosul de usturoi cu cremă de brânză și iaurt este demențial!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg copănele de pui
  • 2 kg cartofi noi
  • 2 lingurițe de sare fină
  • 1 linguriță de piper
  • 2 lingurițe boia de ardei dulce
  • 1 linguriță praf de rozmarin
  • frunze de busuioc
  • 100 g unt
  • 30 ml ulei de măsline
  • Pentru sos de usturoi cu iaurt:
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 1 linguriță de sare grunjoasă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 250 g cremă de brânză cu castraveți
  • 400 ml iaurt de băut
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele cu cartofi noi la cuptor si sos de usturoi:

Clătim bine copănelele, apoi le tamponăm cu prosoape absorbante. Chiar dacă se spune că nu este bine să clătim carnea, eu nu pot să o las așa... Spălăm cartofii bine cu buretele de vase și îi lăsăm în coajă. Îi tamponăm și pe aceștia cu prosoape absorbante. Într-un bol, amestecăm bine condimentele. Curățăm usturoiul, rupem frunzele de busuioc și le clătim cu apă rece. Ungem o tavă încăpătoare cu unt moale. Așezăm copănelele și cartofii în ea, alternativ. Presărăm jumătate din condimente peste ingrediente, apoi le întoarcem pe partea cealaltă și presărăm restul de condimente. Adăugăm printre cartofi și copănele frunze de busuioc și usturoi. Stropim apoi ingredientele cu ulei de măsline. Acoperim tava cu folie de aluminiu, pe care o înțepăm cu furculița în 3-4 locuri și dăm tava la cuptor pentru o oră, la 175 de grade. După acest interval, scoatem tava, înlăturăm folia și o dăm din nou la cuptor pentru 30 de minute, la 200 de grade, pentru a se rumeni ingredientele frumos. Avem grjă ca spre final să le întoarcem și pe cealaltă parte, pentru a se rumeni uniform. Curățăm usturoiul și îl punem în mojar. Presărăm sare grunjoasă peste el și îl pisăm bine. Adăugăm uleiul de măsline și îl frecăm ca pentru mujdei. Îl amestecăm, apoi, cu crema de brânză și iaurtul și îi potrivim gustul cu sare, dacă mai este nevoie. La final, tocăm verdeața și o adăugăm în sos. Servim deliciosul sos de usturoi cu cartofii și copănelele de pui, calde. Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele cu cartofi noi la cuptor si sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Gherca Daniela 1

11.05.2019, 17:16

O bunatate!

Ina 1

11.05.2019, 21:54

chiar aseara am facut cartofi cu sos de usturoi, maioneza si iaurt

Nepotii_si_bunica 1

12.05.2019, 19:38

Cu sos de usturoi ne place cel mai mult sa mancam cartofi cu carnita!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu branzeturi, la cuptor