Copanele si piept de pui in sos bechamel picant

de Merisor in Pui, 24 Feb 2019 | 6824 vizualizari

 

Pentru că ne plac mult sosurile albe, dar și friptura de pui, le-am combinat într-un preparat delicios și greu de refuzat.
Evit să prepar des astfel de sosuri, pentru că sunt foarte calorice, dar odată la 2-3 săptămâni simțim nevoia să ne răsfățăm cu ele.
Sunt foarte gustoase și se combină perfect cu carnea de pui, cu ciupercile, sau cu diverse ingrediente

 

INGREDIENTE

  • 750 g copănele de pui
  • 450 g piept de pui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru sos:
  • 100 g unt
  • 100 g făină
  • 750 ml lapte
  • sare, după gust
  • piper alb, după gust
  • nucșoară, după gust
  • 2 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele si piept de pui in sos bechamel picant:

Porționăm pieptul de pui în bucăți mai mici și le amestecăm cu copănelele de pui, apoi presărăm sare, piper și boia de ardei peste ele. Le pudrăm bine cu condimentele, pe toate părțile și le lăsăm la odihnit 15 minute. Le prăjim, apoi, în baie de ulei încins, până sunt frumos rumenite și bine pătrunse la interior. Se pot prepara și la cuptor să evităm uleiul, dar ai mei le-au preferat prăjite, că sunt mult mai bune, dar și pentru că avem colesterolul în parametri normali :D :D Scoatem carnea pe prosoape de hârtie absorbante și o scurgem bine de ulei. Cât se prăjesc copănelele, pregătim sosul bechamel. Topim untul într-un vas cu pereți dubli și adăugăm făina, amestecând intens până când untul este absorbit de toată făina. Turnăm, treptat, laptele fierbinte și amestecăm continuu pentru a nu se crea cocoloașe. Asezonăm, apoi sosul bechamel cu sare, piper alb și nucșoară, după gust și îl lăsăm să fiarbă pentru 2-3 clocote. Scufundăm, apoi, carnea de pui în el și îl mai lăsăm să fiarbă  pentru alte 2-3 clocote, timp în care adăugăm și usturoiul curățat și dat pe răzătoare. După stingerea focului, sau în timpul servirii, adăugăm pătrunjel verde tocat, pentru un plus de prospețime. Le servim calde, simple, pentru că au de toate și sunt foarte gustoase! Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele si piept de pui in sos bechamel picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Panacris 1

06.03.2019, 12:07

mihaelar63 1

06.03.2019, 23:56

Bune de tot

Sidy 1

28.11.2023, 05:47

Waw,,,o nebunieeeee,,,minunat !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Perisoare de pui cu sos bechamel