Cornulete cu gem

de diana_k in Prajituri, 6 Noi 2011 | 6228 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1cub drojdie
  • 250 ml lapte
  • 25 g unt topit, dar rece
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1ou
  • 500 g faina.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu gem:

Dizolvam drojdia in laptele caldut , adaugam o lingura de zahar si 100g faina
Lasam 10 minute sa dospeasca.
Punem faina cernuta in masina de paine, turnam laptele cu drojdia si pornim programul de framantare, adaugam pe rand restul ingredientelor.
Scoatem aluatul gata framanta il punem intr-un lighenus preasarat cu faina, acoperim cu un prosop curat, ferit de curentii de aer....

Eu mai folosesc aragazul mai ales cand e rece afara....

Il lasam sa creasca timp de o ora.....

Se poate lasa sa creasca si in MP
Pe masa presarata cu faina modelam cornurile cat dorim de mari, le umplem cu gem.
Le lasam  sa cresca timp de 20 minute si le ungem cu ou batut.
Le coacem in cuptorul incalzit la 180g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

gaby_duceag 1

11.11.2011, 19:38

eram sigura c-am scris "moaaaaaa"
da' am cautat si nu vad nik cre' ca numa' am salivat

diana_k 1

11.11.2011, 19:45

precis ai uitat sa trimiti mesajul..erai ocupata cu salivatul

gaby_gabytza 1

17.11.2011, 16:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete de post