Cornulete cu nuci

de mirela0911 in Prajituri, 6 Noi 2011 | 11612 vizualizari

 

Nu mai facusem cornulete de o vesnicie. Asa ca am luat caietul cel vechi cu retete si am dat peste aceasta reteta. Rapid de executat si mai rapid de mancat.

 

INGREDIENTE

  • 350g faina
  • 1 pachet unt
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lg de zahar
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 150 g nuci macinate
  • smantana cat cuprinde
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuci:

Se framanta faina cu untul, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta totul la un loc, smantana adaugandu-se atat cat sa iasa un aluat potrivit. Se intinde aluatul in foaie subtire de aproximativ 3 mm. Se taie in patratele iar apoi in triunghiuri. Se ruleaza fiecare triunghi de la baza spre varf si se aseaza intr-o tava presarata cu faina.

Se dau la cuptor pana se rumenesc frumos. Cand sunt inca asa calde se dau prin zaharul pudra vanilat. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

kamy 1

09.11.2011, 00:17

tare bune

gaby_gabytza 1

17.11.2011, 15:19

bune

mena29 1

17.11.2011, 15:23

Saptamana trecuta am facut si eu

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete spritate cu nuci