Briose cu iaurt si mure

de Rocsi in Prajituri, 29 Mai 2013 | 2624 vizualizari

 

Briosele cu iaurt sunt printre preferatele mele. Pe langa faptul ca ies foarte pufoase, delicioase imi place ca nu sunt uscate, ci usor umede si deloc inecacioase. Asa ca va recomand reteta cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 130 ml ulei
  • 200 gr zahar
  • 250 gr iaurt simplu
  • 250-300 gr faina
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • mure congelate
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu iaurt si mure:

Intr-un vas mixam ouale (care trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zaharul pana isi dubleaza volumul, iar acesta din urma se topeste.

Incorporam usor uleiul, apoi iaurtul.

Amestecam 200 gr faina cu praful de copt si bicarbonatul.

Il amestecam treptat in compozitia de mai sus, apoi mai adaugam faina pana obtinem compozitia putin mai groasa ca la chec.

La final adaugam coaja rasa de portocala si zahaul cu pastai de vanilie.

Punem hartiute de copt in tava de briose si le umplem pe 3/4 cu compozitia de mai sus.

Deasupra asezam cate 5-6 mure, apoi bagam tava in cuptorul incins.


Lasam pana sunt rumenite frumos si coapte (facem testul cu scobitoarea pentru orice eventualitate).


Cand sunt gata le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca si le savuram ca prea delicioase ies ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu iaurt si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Rocsi 1

05.06.2013, 20:36

Multumesc Luana. Sunt foarte bune

Panacris 1

25.11.2013, 07:41

Rocsi 1

25.11.2013, 10:12

Cris

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muffins sau briose cu fructe de padure asortate