Briose cu iaurt si mure

de Rocsi in Prajituri, 29 Mai 2013 | 3849 vizualizari

 

Briosele cu iaurt sunt printre preferatele mele. Pe langa faptul ca ies foarte pufoase, delicioase imi place ca nu sunt uscate, ci usor umede si deloc inecacioase. Asa ca va recomand reteta cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 130 ml ulei
  • 200 gr zahar
  • 250 gr iaurt simplu
  • 250-300 gr faina
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • mure congelate
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu iaurt si mure:

Intr-un vas mixam ouale (care trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zaharul pana isi dubleaza volumul, iar acesta din urma se topeste.
Incorporam usor uleiul, apoi iaurtul.
Amestecam 200 gr faina cu praful de copt si bicarbonatul.
Il amestecam treptat in compozitia de mai sus, apoi mai adaugam faina pana obtinem compozitia putin mai groasa ca la chec.
La final adaugam coaja rasa de portocala si zahaul cu pastai de vanilie.
Punem hartiute de copt in tava de briose si le umplem pe 3/4 cu compozitia de mai sus.
Deasupra asezam cate 5-6 mure, apoi bagam tava in cuptorul incins.

Lasam pana sunt rumenite frumos si coapte (facem testul cu scobitoarea pentru orice eventualitate).

Cand sunt gata le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca si le savuram ca prea delicioase ies ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu iaurt si mure" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in otet, la rece
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Brioşe cu cremă de unt şi bezea elveţiană