Cornulete cu portocala si lamaie

de Lily_Musat in Prajituri, 23 Mar 2011 | 5365 vizualizari

 

Ce faceti cand va suna prietenii si va anunta ca vin la voi cam in 20 de minute? Intrati in panica ... Oare cu ce sa ii servesc? Ce as putea sa fac repede si sa fie si bun? Am eu solutia: niste cornulete, care merg de minune cu o cana de cafea, capucino sau ce vreti voi.

 

INGREDIENTE

  • 100 grame unt moale,
  • 60 grame zahar,
  • 95 grame faina,
  • 1 ou,
  • 1 esenta lamaie,
  • coaja rasa de la o portocala si de la o la lamaie.
Portii: 42
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu portocala si lamaie:

Untul trebuie sa fie moale, eu l-am bagat 30 de secunde la cuptorul cu microunde. Amestecati untul cu oul si zaharul, puneti coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala, apoi faina si la sfarsit esenta de lamaie.



Eu am pus cu ajutorul unei spatule compozitia in forma teflonata pentru cornulete, pe care nu trebuie sa o ungi cu nimic, pentru ca nu e nevoie. Tava este extraordinara, usureaza munca si scurteaza timpul de producere pentru acest tip fursecuri.



Rezultatul final sper ca va convinge. Nu e nevoie decat de un singur bobarnac pe spatele tavii si cornulete vor aluneca de la sine. Le pudrati cu zahar vanilat cu aroma de vanilie.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu portocala si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

aziz 1

28.03.2011, 14:14

bai ies superbe dar fara forma se intind in tava,chiar daca la frigider au stat mai bine de o ora am facut si in forma nu ca a ta dar ok nu se prind si foarrrrrrrrrrrrrte faine

adry88 1

02.06.2011, 16:49

Ancutsa 1

19.07.2016, 19:18

Arata tare gustos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
prajitura cu foi si crema de lamaie