Cornulete cu unt de arahide

de Bunica in Mancaruri de post, 13 Mar 2015 | 3094 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g. unt de arahide
  • 200 g. zahar
  • 100 ml. vin alb
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 20 g. drojdie proaspata
  • 400 g. faina
  • rahat
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu unt de arahide:

Ia o lingura zahar si freaca drojdia cu ea.
Mixeaza zaharul cu untul de arahide.

Adauga vinul,vanilia ,drojdia si jumatate din cantitatea de  faina.

Intreaga compozitie o pui intr-un vas de framantat.

Framanta bine adaugand si cealalta jumatate de faina.

Lasa aluatul 15 minute sa se odihneasca.

Intre timp taie rahatul in fasii .

Intinde foaie din aluat de jumatate centimetru grosime si tai-o patratele.

Pune cate o bucata de rahat si ruleaza .

Tapeteaza otava aragazului cu hartie de copt.

Pune cornuletele in tava.

Da tava la cuptorul incins la 160 grade pana cand cornuletele se auresc usor pe margini.

Scoate tava din cuptor si pudreaza cornuletele cat sunt calde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cornulete cu unt de arahide-0
Cornulete cu unt de arahide-1
Cornulete cu unt de arahide-2
Cornulete cu unt de arahide-3
Cornulete cu unt de arahide-4
Cornulete cu unt de arahide-5

COMENTARII (20)

Rocsi

Rocsi 1

14.03.2015, 20:15

Ooo, ce aromate!

Bunica

Bunica 1

15.03.2015, 13:09

Sunt foarte bune!

mirela0911

mirela0911 1

26.03.2015, 11:48

Cred ca-s grozave cu unt de arahide!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!