Cornulete cu unt de arahide

de Bunica in Mancaruri de post, 13 Mar 2015 | 7746 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g. unt de arahide
  • 200 g. zahar
  • 100 ml. vin alb
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 20 g. drojdie proaspata
  • 400 g. faina
  • rahat
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu unt de arahide:

Ia o lingura zahar si freaca drojdia cu ea.
Mixeaza zaharul cu untul de arahide.

Adauga vinul,vanilia ,drojdia si jumatate din cantitatea de  faina.

Intreaga compozitie o pui intr-un vas de framantat.

Framanta bine adaugand si cealalta jumatate de faina.

Lasa aluatul 15 minute sa se odihneasca.

Intre timp taie rahatul in fasii .

Intinde foaie din aluat de jumatate centimetru grosime si tai-o patratele.

Pune cate o bucata de rahat si ruleaza .

Tapeteaza otava aragazului cu hartie de copt.

Pune cornuletele in tava.

Da tava la cuptorul incins la 160 grade pana cand cornuletele se auresc usor pe margini.

Scoate tava din cuptor si pudreaza cornuletele cat sunt calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

14.03.2015, 20:15

Ooo, ce aromate!

Bunica 1

15.03.2015, 13:09

Sunt foarte bune!

mirela0911 1

26.03.2015, 11:48

Cred ca-s grozave cu unt de arahide!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Unt de arahide Homemade