Cornulete fragede cu rahat

de babi5 in Prajituri, 8 Feb 2014 | 54145 vizualizari

 

Am facut si un desert mai rustic, mai ca la sat ,dar bun zic eu .....ca sa ma laud .. lauda-te gura ca ete pumnul:)).Nu glumeam chiar sunt bune

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr margarina (Unirea am folosit eu )
  • 2 linguri untura
  • 1 fiola esenta lamie
  • 1 praf copt
  • 350 gr zahar
  • 3 oua
  • 1 cutie cu smintina (200 gr, )
  • 1 praf sare
  • 1 zahar vaniliat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu rahat:

Amestecam faina cernuta cu praful de copt , dupa care adaugam margarina si untura si frecam bine impreuna cu faina.

Adaugam galbenusurile de ou,200 gr.zahar (il macinam ),esenta de lamaie si smintina.

Framintam pina obtinem un aluat suficient de elastic sa poata fi intins  (daca mai trebuie faina mai adaugam sau daca mai trebuie adaugam putin lapte,  depinde de calitatea fainii ), la mine nu a trebuit .

Apoi acoperim aluatul cu o folie alimentara si-l dam la rece pentru 1 ora.

Scoatem aluatul de la rece, rupem cite o biluta cit o mingiuta mai mica  apoi o intindem sub forma de cerc.

Impartim cercul in patru apoi formam triunghiuri.

Punem umplutura la baza triunghiului apoi rulam de la baza catre virf formind cornulete pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hirtie de copt . Introducem tava in cuptorul in prealabil incins la 180 grade si  lasam pina cornuletele devin aurii.

Scoatem din cuptor  si pudram cu zahar praf aromat cu zahar vaniliat .

Sunt bune tare  pofta buna si spor la treaba.

Cu drag de la Mala pentru voi ..

TIPS-URI

1

Se pudreaza cu zahar  pudra cu aroma de vanilie

2

Sau se pot trage printr-o  glazura de ciocolata pe jumatate cornulet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

victoria47 1

15.06.2014, 09:06

In loc de zahår måcinat nu pot folosi zahår pudrå ?

babi5 1

15.06.2014, 10:52

Cum sa nu tot aia este Eu ls-m macinst findca rste msi ieftin multumesc de prezenta: si comentariu

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 20:04

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu untura