Chec cu glazura de ciocolata si nuci

de ionix in Prajituri, 5 Ian 2010 | 6236 vizualizari

 

reteta o am de la soacra mea :D

 

INGREDIENTE

  • 400 g unt (2 pachete)
  • 10 oua
  • 2 cani cu zahar
  • 2 cani cu faina
  • o lamaie
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
Pentru glazura:
  • 50 g unt
  • 50 ciocolata amaruie
  • 100 g nuca
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu glazura de ciocolata si nuci:

 

Untul se freaca cu zaharul pana se topeste zaharul iar apoi se adauga galbenusurile si se freaca bine pentru a se omogeniza.

Albusurile se bat spume cu un praf de sare.

In compozitia de galbenus cu un se pune treptat faina alternant cu albusul batut spuma.

Se amesteca de jos in sus. La sfarsit se pun 2 plicuri cu zahar vanilat, lamaia rasa si zeama de la lamaie.

In doua forme de chec se pune  hartie de copt.

Din cantitatea aluatului de chec se pune o jumatate de cana de-o parte si se amesteca cu cacaoa.

Restul de cantitate se imparte in doua si se toarna in formele de chec.

Pe mijlocul aluatului turnat in formele de chec se toarna , de la un capat al altuluia al formei, aluatul amestecat cu cacao.

Se la cuptor, care a fost incalzit in prealabil, la foc mic circa o ora.

Inainte de a fi scos din cuptor checul se incearca cu scobitoarea, daca pe scobitoare ramane aluat lipicios inseamna ca nu este inca gata. 

Scoatem in momentul in care pe scobitoare nu ramane niciun pic de aluat.

 

Glazura:

Intr-o cratita se pune la topit ciocolata cu untul. 

In momentul in care s-a topit de ia de pe foc si se pun nucile pisate.

Compozitia se toarna calda peste chec.

 

Eu am facut un chec cu glazura si unul fara.

Checul simplu se pudreaza cu zahar vanilat.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

cu aceeasi cana in care cantariti zaharul trebuie sa cantariti si faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu glazura de ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

ANCA 1

05.01.2010, 18:05

vreau si eu o felie!!

ionix 1

05.01.2010, 18:08

cu mare placere... nu-mi ies mie foarte aspectuase dar sunt foarte bune checurile astea... ti se topesc in gura...

nadina73 1

04.10.2010, 01:27

cred si eu ca e bunsuper 5 f si la favo

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

ieri la 15:15

Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise

ieri la 12:45

Reteta de prajitura de post cu mere

de Caty 2

ieri la 12:23

Reteta de biban proaspat, cu ardei la cuptor

pe 21.11 la 20:20

Reteta de mancare de post din cuburi de soia

de Caty 2

pe 21.11 la 15:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2391 puncte

Rocsi

1947 puncte

mirela0911

1318 puncte

Catalina L

1295 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu unt de arahide