Chec cu glazura de ciocolata si nuci

de ionix in Prajituri, 5 Ian 2010 | 4816 vizualizari

 

reteta o am de la soacra mea :D

 

INGREDIENTE

  • 400 g unt (2 pachete)
  • 10 oua
  • 2 cani cu zahar
  • 2 cani cu faina
  • o lamaie
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
Pentru glazura:
  • 50 g unt
  • 50 ciocolata amaruie
  • 100 g nuca
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu glazura de ciocolata si nuci:


Untul se freaca cu zaharul pana se topeste zaharul iar apoi se adauga galbenusurile si se freaca bine pentru a se omogeniza.


Albusurile se bat spume cu un praf de sare.


In compozitia de galbenus cu un se pune treptat faina alternant cu albusul batut spuma.


Se amesteca de jos in sus. La sfarsit se pun 2 plicuri cu zahar vanilat, lamaia rasa si zeama de la lamaie.


In doua forme de chec se pune hartie de copt.


Din cantitatea aluatului de chec se pune o jumatate de cana de-o parte si se amesteca cu cacaoa.


Restul de cantitate se imparte in doua si se toarna in formele de chec.


Pe mijlocul aluatului turnat in formele de chec se toarna , de la un capat al altuluia al formei, aluatul amestecat cu cacao.


Se la cuptor, care a fost incalzit in prealabil, la foc mic circa o ora.


Inainte de a fi scos din cuptor checul se incearca cu scobitoarea, daca pe scobitoare ramane aluat lipicios inseamna ca nu este inca gata.


Scoatem in momentul in care pe scobitoare nu ramane niciun pic de aluat.



Glazura:


Intr-o cratita se pune la topit ciocolata cu untul.


In momentul in care s-a topit de ia de pe foc si se pun nucile pisate.


Compozitia se toarna calda peste chec.



Eu am facut un chec cu glazura si unul fara.


Checul simplu se pudreaza cu zahar vanilat.



Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

cu aceeasi cana in care cantariti zaharul trebuie sa cantariti si faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu glazura de ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

ANCA 1

05.01.2010, 18:05

vreau si eu o felie!!

ionix 1

05.01.2010, 18:08

cu mare placere... nu-mi ies mie foarte aspectuase dar sunt foarte bune checurile astea... ti se topesc in gura...

nadina73 1

04.10.2010, 01:27

cred si eu ca e bunsuper 5 f si la favo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu unt