Cornuri

de yafa in Dulciuri, 29 Iul 2010 | 4399 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat foetaj dupa reteta:
  • I. 4 linguri de ulei
  • 250ml de apa calduta
  • 1 lingurita de sare
  • faina cat cuprinde
  • II. 7 linguri de faina
  • 200g de unt
  • Umplutura:
  • 3-4 linguri de nutella
  • 3-4 linguri de migdale in pudra
  • Decor:
  • 1 ou pentru uns
  • migdale taiate fin
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri:

Amestecam intr-un vas apa, sarea, uleiul si cateva linguri de faina. Varsam totul in masina de paine(puteti continua si cu mana) si adaugam pe rand faina pana se formeaza un aluat suplu si care nu lipeste. Intre timp amestecam cele 7 linguri de faina cu untul moale pana se formeaza o pasta. Intindem pe un plan de lucru farinat din primul aluat o foaie nu foarte groasa si ungem cu pasta unt+faina.

Rulam , asezam intr-o folie alimentara si dam la frigider cel putin o ora si jumatate. Dupa timpul de pauza, intindem pe planul de lucru farinat o foaie pe care o vom impaturi in 4, o vom aseza din nou in folie alimentara si din nou la frigider de aceasta data cel putin o ora. Retragem din frigider aluatul, intindem iar pe planul farinat o foaie o impaturim iar in 4, pastrand sensul, iar in folie si iar la frigider, cel putin o jumatate de ora.

Dupa ce s-a odihnit intindem pe planul farinat o foaie din care formam triunghiuri. Asezam la baza fiecarui triunghi o nuca de umplutura, formam cornurile le asezam pe o tava cu hartie, ungem cu ou si presaram cu migdale taiate fin. Dam la cuptor si coacem la 200-225°C pana se rumenesc frumos( cam 25 de minute la aer pulsat).

Lasam sa se racoreasca, prasaram cu zahar si servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
TARTE CU MERE SI MIGDALE