Cornuri

de yafa in Dulciuri, 29 Iul 2010 | 2171 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat foetaj dupa reteta:
  • I. 4 linguri de ulei
  • 250ml de apa calduta
  • 1 lingurita de sare
  • faina cat cuprinde
  • II. 7 linguri de faina
  • 200g de unt
  • Umplutura:
  • 3-4 linguri de nutella
  • 3-4 linguri de migdale in pudra
  • Decor:
  • 1 ou pentru uns
  • migdale taiate fin
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri:

Amestecam intr-un vas apa, sarea, uleiul si cateva linguri de faina. Varsam totul in masina de paine(puteti continua si cu mana) si adaugam pe rand faina pana se formeaza un aluat suplu si care nu lipeste. Intre timp amestecam cele 7 linguri de faina cu untul moale pana se formeaza o pasta. Intindem pe un plan de lucru farinat din primul aluat o foaie nu foarte groasa si ungem cu pasta unt+faina.



Rulam , asezam intr-o folie alimentara si dam la frigider cel putin o ora si jumatate. Dupa timpul de pauza, intindem pe planul de lucru farinat o foaie pe care o vom impaturi in 4, o vom aseza din nou in folie alimentara si din nou la frigider de aceasta data cel putin o ora. Retragem din frigider aluatul, intindem iar pe planul farinat o foaie o impaturim iar in 4, pastrand sensul, iar in folie si iar la frigider, cel putin o jumatate de ora.



Dupa ce s-a odihnit intindem pe planul farinat o foaie din care formam triunghiuri. Asezam la baza fiecarui triunghi o nuca de umplutura, formam cornurile le asezam pe o tava cu hartie, ungem cu ou si presaram cu migdale taiate fin. Dam la cuptor si coacem la 200-225°C pana se rumenesc frumos( cam 25 de minute la aer pulsat).



Lasam sa se racoreasca, prasaram cu zahar si servim. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Cris2711 1

05.11.2011, 00:23

VERONICA2607 1

17.03.2012, 20:27

minunate!!!!

yafa 1

25.08.2012, 01:06

Cris, Veronica, multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lamaie si kiwi.