Cornuri Bratislava

de laura_n in Dulciuri, 2 Mai 2014 | 20021 vizualizari

 

Stiu ca nu aduc nimic nou cu aceasta reteta. Drumul l-a deschis Gabitzu care a fost atat de buna si ne-a impartasit aceasta reteta grozava. Multam mult, Gabitzule!
Vreau insa sa va conving sa le incercati, sunt extraordinar de bune!
Si eu vreau sa fiu la fel de darnica precum Gabitzu si sa va transmit si voua...reteta :))))
Ca doar nu credeati ca va dau cornuri, nu?
Suna cunoscut, nu? :))))

 

INGREDIENTE

  • pt aluat
  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • 200 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 200 ml lapte dulce
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 praf sare
  • pt umplutura:
  • nuca macinata
  • cacao
  • zahar brut
  • o canita apa
  • rahat
  • gem macese
  • 1 ou pt uns
Portii: 28
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri Bratislava:

Eu am folosit masina de framantat.

Am taiat untul cubulete si impreuna cu laptele le-am incalzit cat sa se topeasca un pic untul.

In cuva masinii am pus in ordine, laptele cu untul, ouale, 1 praf sare, zaharul pudra, faina si la sfarsit drojdia. Am selectat programul de framantare si m-am apucat de umplutura.

Am macinat o cana nuci. Am adaugat 2 -3 linguri zahar brut, 2 linguri de cacao si am amestecat. Am adaugat un pic de apa cat sa pot obtine o compozitie lipicioasa, ca o dulceata. Am dat deoparte. Cand aluatul a fost gata, l-am taiat in bucatele mici si am format bile din aluat; am intins la dimensiunea unei palme, am pus 1-2 lingurite de umplutura si am intins-o, apoi am rulat aluatul si am indoit marginile. Am umplut o parte cu nuca si cacao, o parte cu rahat si o parte cu gem de macese. Le-am asezat intr-o tava de copt. Am spart un ou si am separat albusul de galbenus.

Am uns cornurile intai cu galbenus, am asteptat sa se usuce, apoi le-am uns cu albus si le-am pus la copt in cuptorul preincins, la foc mediu, cam 20 minute. Cand le vedeti frumos rumenite, le puteti scoate. Eu ...de obicei, cam uit de ele :)))) Le-am scos pe un gratar, le-am lasat sa se raceasca un pic numai si am muscat dintr-un corn asa cald si pufos.

Am inchis ochii si mi-am spus...mmmm!

TIPS-URI

1

- folositi oua de tara. O sa vedeti ce aluat galben si frumos iese.

2

- folositi unt de calitate, nu va incantati la un unt ieftin. Daca tot ingrasa, macar sa ingrase bine :))))

3

- daca aveti un gem foarte fluid, amestecati-l cu o lingurita de pesmet sa il mai inchegati!

4

- aveti rabdare sa le ungeti intai cu galbenus, apoi cu albus, vor iesi aspectuoase.

5

- folositi hartie de copt. Mai mult, asigurati-va ca aveti hartie de copt inainte sa va apucati de treaba. Mie mi s-a intamplat sa raman fara :)))))

6

- ganditi-va si la Gabitzu cand savurati un corn pufos. Sigur i-ar placea sa stie asta :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri Bratislava" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase