Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata

de Sim0na in Dulciuri, 8 Dec 2015 | 3108 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 450 g branza vaci
  • 50 ml lapte dulce
  • 50 ml smantana grasa
  • 150 g zahar pudra
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 ou
  • ½ lingurita sare
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 30 g unt topit
  • crema de ciocolata
  • 1 ou ptr uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata:

Laptele, smantana, zaharul, sarea si coaja de lamaie le-am pus intr-un vas la foc mic, amestecand mereu pana s-a dizolvat zaharul, iar lichidul devine usor caldut. Faina am cernut-o intr-un bol adanc. Peste faina am pus drojdia uscata, branza, oul si treptat amestecul de lapte si smantana. Am omogenizat mai intai cu o lingura, apoi am inceput sa framant usor. Treptat am pus si uleiul, continuand framantarea cca 10-15 minute, cand aluatul a devenit moale si usor lipicios. Am acoperit vasul cu o folie alimentara si cu un prosop curat. Am bagat vasul in cuptorul cu microunde (inchis, normal!) si am lasat la crescut cca 1 ora.

Cand aluatul si-a dublat volumul, l-am rasturnat pe masa unsa cu putin ulei, l-am impartit in 12 bile de cca 110 g fiecare. Fiecare bila am aplatizat-o cu sucitorul, am uns fiecare cerc cu unt topit, apoi am facut o crestatura razanta, si am rulat formand un con. Eu am facut 6 cornuri cu unt si 6 cu ciocolata, asadar pentru celelalte 6 am procedat la fel, doar ca in loc de unt am pus crema de ciocolata. Am asezat cornurile in tava tapetata cu hartie de copt, pe care le-am acoperit cu folie alimentara, si le-am lasat la crescut cca 30 minute.

Am uns fiecare corn cu ou batut si am dat tava la cuptorul preincalzit la 1700C pentru 50 minute.

Pofta buna va doresc!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

09.12.2015, 02:12

Ce harnicuta

diaconta 1

09.12.2015, 08:56

Ce bune or fi fost

miki_a 1

09.12.2015, 14:10

Delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Minciunele