Cornuri pufoase cu nuca si cacao

de La Ancuta in Dulciuri, 16 Apr 2011 | 14797 vizualizari

 

Mi-au placut tare mult aceste cornuri cand le-am vazut la Miha. Au iesit niste cornuri pufoase si bune. Am gasit aluatul pentru cozonacii de Pasti. De data aceasta am framantat cu robotul, sa vad daca vor creste frumos. Rezultatul m-a multumit pe deplin iar efortul s-a redus considerabil :).

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 35 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 200 g lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la o portocala

Umplutura:

  • 200 g nuca macinata
  • 30 g cacao
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • esenta de rom
  • 1 albus
  • lapte fierbinte (cat cuprinde)
  • 1 galbenus (pentru uns)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu nuca si cacao:

Amestecam drojdia cu 50 ml lapte si o lingura de zahar si lasam 10-15 minute pana creste.

In vasul robotului am pus faina si restul de zahar. Am adaugat maiaua, ouale si coaja de portocala si am pornit robotul.

Am adaugat apoi sarea si laptele caldut, in fir subtire. A urmat apoi untul toit, dar nu fierbinte. Am lasat sa framante pana a devenit un aluat elastic, care nu se mai lipea de peretii vasului.


Am rasturnat aluatul intr-un castron, am acoperit si l-am lasat la loc caldut, pana si-a dublat volumul (~1 ora si jumatate).


Intre timp ne ocupam de umplutura. Amestecam nuca macinata cu zaharul, cacaoa si scortisoara. Adaugam apoi albusul batut spuma si esenta de rom. Amestecam si apoi adaugam laptele fierbinte, cate putin, pana obtinem consistenta dorita.


Am impartit aluatul in doua si din fiecare bucata am intins, pe masa usor infainata, o foaie rotunda groasa de ~ 0.5 cm. Taiem apoi foaia in 8 triunghiuri. La baza fiecarui triunghi punem cate o lingurita de umplutura si rulam inspre varf,

formand cornurile.


Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam 15-20 de minute la crescut.

Ungem apoi cornurile cu galbenus desfacut in 2 linguri de lapte.


Coacem la foc mediu pana se rumenesc.


Pufoase, aromate si bune. Merg perfect langa un pahar cu lapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

La Ancuta 1

18.04.2011, 22:09

Multumesc Kamy

elena1988 1

21.04.2011, 09:50

adry88 1

31.05.2011, 21:01

vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune cu nuca