Cornuri pufoase cu nuca si cacao

de La Ancuta in Dulciuri, 16 Apr 2011 | 15432 vizualizari

 

Mi-au placut tare mult aceste cornuri cand le-am vazut la Miha. Au iesit niste cornuri pufoase si bune. Am gasit aluatul pentru cozonacii de Pasti. De data aceasta am framantat cu robotul, sa vad daca vor creste frumos. Rezultatul m-a multumit pe deplin iar efortul s-a redus considerabil :).

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 35 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 200 g lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la o portocala

Umplutura:

  • 200 g nuca macinata
  • 30 g cacao
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • esenta de rom
  • 1 albus
  • lapte fierbinte (cat cuprinde)
  • 1 galbenus (pentru uns)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu nuca si cacao:

Amestecam drojdia cu 50 ml lapte si o lingura de zahar si lasam 10-15 minute pana creste.

In vasul robotului am pus faina si restul de zahar. Am adaugat maiaua, ouale si coaja de portocala si am pornit robotul.

Am adaugat apoi sarea si laptele caldut, in fir subtire. A urmat apoi untul toit, dar nu fierbinte. Am lasat sa framante pana a devenit un aluat elastic, care nu se mai lipea de peretii vasului.


Am rasturnat aluatul intr-un castron, am acoperit si l-am lasat la loc caldut, pana si-a dublat volumul (~1 ora si jumatate).


Intre timp ne ocupam de umplutura. Amestecam nuca macinata cu zaharul, cacaoa si scortisoara. Adaugam apoi albusul batut spuma si esenta de rom. Amestecam si apoi adaugam laptele fierbinte, cate putin, pana obtinem consistenta dorita.


Am impartit aluatul in doua si din fiecare bucata am intins, pe masa usor infainata, o foaie rotunda groasa de ~ 0.5 cm. Taiem apoi foaia in 8 triunghiuri. La baza fiecarui triunghi punem cate o lingurita de umplutura si rulam inspre varf,

formand cornurile.


Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam 15-20 de minute la crescut.

Ungem apoi cornurile cu galbenus desfacut in 2 linguri de lapte.


Coacem la foc mediu pana se rumenesc.


Pufoase, aromate si bune. Merg perfect langa un pahar cu lapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

La Ancuta 1

18.04.2011, 22:09

Multumesc Kamy

elena1988 1

21.04.2011, 09:50

adry88 1

31.05.2011, 21:01

vreau si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu nuca si cacao