Prajitura cu ciocolata

de Meea in Dulciuri, 14 Iun 2016 | 1684 vizualizari

 

    M-am tot gandit cum as putea prezenta aceasta reteta incat sa evidentiez perfect gustul divin al acestei prajituri? Apoi m-am gandit cum sa fac pozele astfel incat sa va conving dintr-o privire ca este absolut delicioasa? Incerc insa sa o descriu ca fiind cea mai buna prajitura pentru toti fanii ciocolatei ! Da, pentru TOTI. Chiar si cei care sunt mai greu de impresionat vor exclama cu siguranta: "DIVIN!" Eu asta am auzit toaaata ziua aceea (spun ziua pentru ca nu a rezistat mai mult haha:)) ). Blatul este pufos iar crema atat de fina de nici nu va puteti imagina! E clar ca nu pot nici prin cuvinte,nici prin poze sa arat ca de divina a fost...Totusi, singurul mod in care puteti gusta una dintre cele mai delicioase prajituri de ciocolata este sa faceti reteta! Promit ca va veti convinge singuri fara ca eu macar sa mai spun un cuvant.

-KSSS



 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 50ml ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • Ingrediente crema:
  • 3 oua
  • 150g zahar pudra
  • 100g ciocolata
  • 200g unt
  • 2 linguri cacao
  • 50ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Dupa cum am mai spus si in retetele anterioare, cuptorul meu are ceva probleme asa ca am copt foile pe rand. Urmeaza sa facem 3foi deci pentru 1 foaie procedam astfel: Mixam 2 albusuri spuma tare. Adaugam apoi 4 linguri din zahar si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare. Punem apoi si cele 2 galbenusuri.


Dupa ce am incorporat galbenusurile punem si uleiul si amestecam.Adaugam apoi si faina,cacaua si praful de copt. Omogenizam bine si punem apoi o lingurita de esenta de vanilie. Ungem tava cu ulei si o tapetam cu faina apoi dam blatul la coptor pana cand s-a copt. Procedam la fel si cu celalalte 2 blaturi.


Pregatim acum una dintre cele mai bune creme de ciocolata! Asadar, pe baie de aburi punem ouale si zaharul si amestecam continuu pana cand zaharul s-a topit si amestecul s-a ingrosat.


Mixam amestecul de oua la viteza maxima pana cand compozitia s-a racit (dureaza aprox. 10 minute). Separat, topim ciocolata impreuna cu frisca lichida. Adaugam ciocolata topita peste crema de oua si amestecam bine. Separat, mixam untul moale (la temperatura camerei) cu cacaua. Adaugam apoi crema de ciocolata, lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare adaugare.


Nu-i asa ca arata perfect?



Impartim crema in 3 si asamblam astfel: in tava punem primul blat,apoi o treime din crema, urmatorul blat, crema , al3lea blat si apoi restul de crema. Eu am pus deasupra un mix de cacaua pentru lapte si capucino.

Dam prajitura la frigider cateva ore apoi mancam repede din ea, pana mai apucam!

 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/06/prajitura-cu-ciocolata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Meea 1

15.06.2016, 19:47

Va multumsc din suflet!!

noiinbucatarie 1

19.02.2017, 10:09

dantes 1

20.02.2017, 06:56

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură rapidă cu albușuri, cacao și banane