Cornuri umplute

de AlexJ in Aperitive / Garnituri, 13 Apr 2011 | 10189 vizualizari

 

Cu singuranţă în orice zonă locuiți există un așa zis magazin "de la colț " sau magazin de cartier, garaj ..etc... Şi în acest magazin cu siguranță veți găsi cornuri simple proaspete în fiecare zi...nu știu de ce , dar așa este pe la noi...
Mama mea făcea cele mai bune cornuri umplute , de fapt încă le mai face ... și de fiecare dată
le mâncăm cu aceeași poftă... Este cina ideală...
Aşa că am găsit şi cumpărat de la colț niște cornuri ...

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cornuri
  • brânză de vaci
  • cașcaval ras
  • salam
  • șuncă
  • smântână
  • oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri umplute:

Nu știu exact gramajele deoarece am făcut totul după ochi , așa că nu există să fie vreun ingredient prea mult sau prea puțin. Faceți totul după pofta inimii sau după ce găsiți prin frigider.

In primul rând tăiați cornurile în 2 și scobiți afară tot miezul.   Miezul cornului se pune într-un vas împreună cu toate ingredientele mărunțite bine, mai puțin smântâna. Veți obține un amestec destul de tare. Acum este momentul să adăugați și smântâna , astfel încât să obțineți o pastă suficient de moale pentru a putea fi folosită la umplerea cornurilor.  Gustați amestecul obținut și adăugați ceea ce vi se pare că lipsește.( poate putina ceapa verde sau poate usturoi????). Este ca atunci când faceți Sandwich-uri calde dar în altă formă. Preîncălziți cuptorul la 180 grade. Cornurile astfel umplute se așează pe o  tavă pentru cuptor în care a-ți întins niște hârtie de copt . Pe suprafața fiecărui corn se pun câteva feliuțe de unt , după care se dau la cuptor vreo 10 min.

Când sunt gata devin foarte crocante. Sunt extraordinare, sunt simple de făcut , nu necesită mult efort şi nici cunoștințe culinare .  Cina ideală pentru copii si nu numai !!!!!
Sa aveți poftă !!!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri umplute" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sandwich cu DeSenvis&bacon