Cosulet de branza cu salata, dovlecel cu spuma de branza de capra si speck cu spuma de ridiche neagra si nuca

de alldaycooking in Aperitive / Garnituri, 1 Apr 2012 | 3193 vizualizari

 

INGREDIENTE

Cosulet de branza cu salata

  • 60 gr branza sarata (de casa)
  • Mix de salata iceberg,
  • radicio,
  • baby spinach,
  • valeriana
  • 8 rosii cherry
  • 2 rondele branza de capra
  • Ulei de masline
  • Ierburi de Provence

Dovlecel cu spuma de branza de capra

  • 2 dovlecei micuti
  • 100 ml smantana pentru frisca (La Dorna, 32 % grasime)
  • 60 gr branza capra
  • 2 rosii deshidratate conservate in ulei
  • Mix lamaie si piper
  • Sare
  • unt

Speck cu spuma de ridiche neagra si nuca

  • 40 gr speck (4 felii)
  • 100 ml smantana pentru frisca (La Dorna, 32% grasime)
  • 1 ridiche neagra
  • 5 jumatati miez de nuca
  • Sare
  • Chives maruntit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulet de branza cu salata, dovlecel cu spuma de branza de capra si speck cu spuma de ridiche neagra si nuca:

Pentru cosuletele de branza am ras branza si am dispus-o sub forma circulara in 2 tavi din silicon. Am introdus in cuptor la 200 grade Celsius si am urmarit pentru a vedea cand incepe sa se coloreze branza. A durat aproximati 5 minute, pana cand marginile am capatat o culoare aurie. Fiecare rondea de branza am pus-o peste un ramekin intors cu fundul in sus. Am presat usor marginile pentru a lua forma de cosulet. Am lasat peste noapte sa se intareasca. Cosuletele au fost umplute cu mixul de salata, apoi am pus cate 4 rosioare cherry, cate o rondea de capra, am stropit cu ulei de masline si ierburide Provence.





Dovleceii i-am curatat de coaja si i-am feliat foarte subtiri, pe lungime. Am prajit feliile de dovlecel in putin ulei de masline. Am scos rondele de dovlecel pe servetele pentru a inlatura excesul de ulei. Smantana am mixat-o pana cand am obtinut o frisca consistenta. Branza de capra am maruntit-o si am pasat-o cu o furculita. Am amestecat branza cu frisca, am adaugat putin din mixul de lamaie si piper si foarte putina sare. O forma circulara am uns-o cu putin unt (pe interior). Peretii interiori ai formei i-am imbracat cu felii de dolecel si am asezat cilindrul pe farfurie. Am umplut cilindrul cu spuma de branza si am decorat cu rosie deshidratata maruntita.





Smantana am mixat-o pentru a obtine frisca. Ridichea neagra am curatat-o de coaja si am ras-o pe raatoarea mica. Am stors bine ridichea rasa si am adaugat 2 lingurite la frisca. Miezul de nuca l-am maruntit si l-am adaugat la spuma de ridiche, am potrivit apoi cu putina sare.O forma circulara am uns-o cu putin ulei de masline pe intrior. Am imbracat peretii interiori ai formei cu 2 felii de speck. Cilindrul l-am umplut cu spuma de ridiche neagra. Am scos cu grija forma rotunda si am decorat cu chives maruntit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulet de branza cu salata, dovlecel cu spuma de branza de capra si speck cu spuma de ridiche neagra si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

Geanina87 1

10.12.2013, 08:25

Krystyan Trendy 1

10.12.2013, 10:04

arata minunat

gaby_duceag 1

10.12.2013, 10:05

valeu ce titlu lung))))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!