Cosulete cu branza si cascaval

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 24 Aug 2013 | 12211 vizualizari

 

cine iubeste merdenelele poate incerca cu increderea aceasta varianta, in forma de cosulete ;)

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet foi de placinta (din comert)
  • 1 cutie branza "Ceva Fin" Delaco
  • 1 cutie branza de vaca afumata (din Lidl de la Pilos)
  • cca 300 gr. branza telemea de oaie
  • 3 oua
  • 1 punga cascaval ras (pentru gratin)
  • ulei, cca 200 ml pentru uns foile
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu branza si cascaval:

Intai preparam amestecul de branzeturi astfel: folosind mixerul la viteza mare, batem ouale cu branza "ceva fin", adaugam branza de vaca afumata, zdrobita in prealabil cu furculita. La final adaugam telemeaua data pe razatoarea mica.

Asezam formele de briose in tava.

Impartim cate o foaie de placinta in 12 patratele.

Ungem fiecare patratel cu ulei, folosind o pensula de silicon.

In fiecare forma de briosa asezam cate trei patratele/foaie de placinta.

Dupa ce am taapetat toate formele cu foi de placinta aseezam in fiecare forma cate o lingurita din amestecul de branzeturi.

Deasupra presaram cascaval ras (pentru gratin)

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.

Dam tava la copt pentru cca 15 min la 180 grade (sunt gata cand isi schimba foile culoarea din crem in auriu).

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se pot servi cu bere sau suc de rosii

2

inainte de servire le scatem din formele de briose pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces (care se scurge de pe foi)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu branza si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Valclaudia 1

25.08.2013, 21:13

Facem parte din aceeasi gasca,adica! Treci sa te imbratisez.....

alba_zori 1

27.08.2013, 17:51

ti-au iesit minunate vecinico,imi plac foarte mult

babi5 1

15.12.2014, 08:06

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute ca la mama acasa