Cosulete din foietaj cu crema de lapte

de luminita20_2006 in Prajituri, 14 Dec 2010 | 7355 vizualizari

 

din categoria deserturilor usoare

 

INGREDIENTE

  • aluat foietaj
  • 500 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri amidon
  • esenta vanilie
  • fructe decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete din foietaj cu crema de lapte:

intindem foaia de foietaj si cu ajutorul unui pahar, taiem forme rotunde. Jumatate le lasam asa, iar la cealalta jumatate, facem cate o gaura in mijloc cu ajutorul unui alt pahar mai mic. separam galbenusul de albus, galbenusul se amesteca cu o lingura de lapte. Albusul se bate bine.Se ung marginile formelor fara gaura in mijloc, se suprapune apoi o forma cu gaura ,se unge cu galbesus se presoara susan si se coc 15 min. Din cand in cand se inteapa mijlocul fiecarui cosulet sa nu creasca prea tare mijlocul.


Crema :se pune laptele cu zaharul la fiert, se dizolva amidonul cu putin lapte

cand laptele e fierbinte se amesteca cu amidonul se pune iarasi la fiert pana se ingroase. se ia de pe foc se pune esenta si se lasa sa se raceasca.
dupa ce s-a racit se umplu cu crema cosuletele  si se decoreaza cu fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete din foietaj cu crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Coca-Cola