Cosulete din foietaj cu crema de lapte

de luminita20_2006 in Prajituri, 14 Dec 2010 | 7559 vizualizari

 

din categoria deserturilor usoare

 

INGREDIENTE

  • aluat foietaj
  • 500 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri amidon
  • esenta vanilie
  • fructe decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete din foietaj cu crema de lapte:

intindem foaia de foietaj si cu ajutorul unui pahar, taiem forme rotunde. Jumatate le lasam asa, iar la cealalta jumatate, facem cate o gaura in mijloc cu ajutorul unui alt pahar mai mic. separam galbenusul de albus, galbenusul se amesteca cu o lingura de lapte. Albusul se bate bine.Se ung marginile formelor fara gaura in mijloc, se suprapune apoi o forma cu gaura ,se unge cu galbesus se presoara susan si se coc 15 min. Din cand in cand se inteapa mijlocul fiecarui cosulet sa nu creasca prea tare mijlocul.


Crema :se pune laptele cu zaharul la fiert, se dizolva amidonul cu putin lapte

cand laptele e fierbinte se amesteca cu amidonul se pune iarasi la fiert pana se ingroase. se ia de pe foc se pune esenta si se lasa sa se raceasca.
dupa ce s-a racit se umplu cu crema cosuletele  si se decoreaza cu fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete din foietaj cu crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit - Cremes