Cotlet de porc cu legume la cuptor

de mirela0911 in Porc, 12 Iul 2015 | 7485 vizualizari

 

O "leguma" intre legume! :D

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati cotlet de porc fara os
  • 30 ml ulei
  • 1 morcov
  • 1/4 de telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa alba
  • 3-5 catei de usturoi
  • 1/4 de dovlecel
  • 2 rosii
  • sare, piper
  • 1 cana supa de legume
  • 50 ml bulion
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu legume la cuptor:

Cotletul se spala si se sterge cu prosoape absorbante. Se condimenteaza cu sare si piper. Se aseaza intr-un vas de yena se aseaza bucatile de carne.

Legumele se curata si se spala. Morcovul se taie rondele, telina si pastarnacul cubulete, ceapa se taie solzisori, dovlecelul se taie cubulete cu tot cu coaja. Cateii de usturoiul se curata si se lasa intregi. Toate legumele se aseaza peste carne, se condimenteaza din nou cu sare si piper, se stropeste totul cu ulei si se toarna apa. Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 30 de minute. Se indeparteaza folia. Rosiile se curata de coaja, se taie cubulete si se pun peste legumele din tava impreuna cu bulionul. Se da din nou la cuptor pentru aproximativ 15 minute, dupa care se scoate carnea si se aseaza deasupra legumelor. Se da din nou la cuptor pana ce prind culoare bucatile de carne.

Se serveste alaturi de cartofi piure. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca nu aveti supa de legume, se poate inlocui cu apa.

2

Se pot pasa legumele, obitnandu-se un sos delicios (noi am preferat sa servim legumele ca atare).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc cu condimente -la cuptor