Covrigi sau Bretzel

de Lorelley in Mancare copii, 2 Feb 2017 | 586 vizualizari

 


Covrigii de casă sunt absolut delicioși, se pregătesc destul de rapid cu ingrediente puține și la îndemână. Se păstrează foarte bine și pentru celelalte dimineți..in caz că mai rămân.
Atât de buni încât dau dependență

 

INGREDIENTE

  •  500 gr făină
  • 25 gr drojdie proaspătă (sau 7gr uscata)
  • o linguriță zahăr
  • 30 ml unt topit sau ulei
  • 270 ml apă călduță
  • o linguriță sare 
  • 1 litru apă
  • 6 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • opțional susan, mac, sare mare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi sau Bretzel:


Dizolvăm drojdia in apa călduță (nu fierbinte), adăugăm și lingurița de zahăr.


Intr-un bol încăpător, adăugăm făina cernută cu sarea, turnăm drojdia dizolvată și uleiul ( sau untul topit). Dacă folosim drojdie uscată, o putem punem direct in făină. Frământăm aluatul 10 min., apoi il lăsăm la dospit aprox. o oră, la loc călduț (eu aprind cuptorul 1 min, apoi il sting si las aluatul inauntru cu uşa inchisa). Pudrăm puțin cu făină planul de lucru și turnăm aluatul, il împărțim in 12 bile egale . Rulăm fiecare biluță până obținem un șnur având capetele mai subțiri decât mijlocul, apoi putem forma covrigul folosindu-ne de imaginea de mai jos. Când terminăm de format toți covrigii, ii lăsăm 10/15 min. să mai crească puțin.


Punem la fiert litrul de apă cu cele 6 lingurițe de bicarbonat, iar când dă in clocot, adăugăm pe rând, câte un covrig. Cu ajutorul unei palete cu găuri, il scufundăm și il lăsăm aprox. 30 secunde. Il scoatem și-l așezăm direct in tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt, putem să il presărăm cu susan, mac sau ce doriți. Se coc la 220°C, timp de 20/30 minute.


Mirosul covrigilor calzi si rumeni ne transformă casa pentru moment intr-o brutărie proprie …


sursa: http://www.justlovecookin.com/2012/12/covrigi-sau-bretzel.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi sau Bretzel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Covrigi polonezi