Cozonac Coronita

de VERONICA2607 in Prajituri, 10 Feb 2012 | 1808 vizualizari

 

Cozonacul.......mai mult nu pot spune....decât.......desertul copilăriei, pufos, cald...aburind...cu nucă, cacao, stafide, rahat....și alte cele.....cu mirosul imbietor....si cu frumoasa sa haină...crusta cea maronie...ne amintește tuturor..de vremurile copilăriei...de iernile grele...de bunicuțe cu șorțuleț și de focul din sobă.

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:  
  • 1 pachetel de drojdie proaspata( 50 gr)
  • 380 ml lapte cald,
  • 150 gr de zahar,
  • 4 oua intregi,
  • 2 galbenusuri, 
  • 1 kg de faina, 
  • 1 lingurita sare, 
  • 200 grame unt 
  • 100 gr stafide
  • UMPLUTURA:  
  • 2 linguri cacao,
  • 8 linguri de zahar. 

 

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Coronita:

ALUATUL: Drojdia cu laptele caldut si putin zahar am pus la dospit 20 minute.Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul, ouale si am batut in continuare si am pus stafidele. In drojdia cu lapte am adaugat faina si am amestecat bine pana s-a incorporat toata faina in compozitie cam 10 minute, apoi am amestecat cu compozitia de oua batute spuma. Am adaugat si untul si am framantat vreo 30 de minute .La sfarsit am uns toata coca cu ulei, am acoperit-o cu un prosop curat si am lasat-o la caldura la crescut timp de 100 minute.


Dupa ce a crescut de ajuns am impartit aluatul in 2 parti egale, am uns masa de lucru cu ulei si am intins cu mana o parte din aluatul de cozonac, pe care am intins jumatate din compozitia de umplutura, am rulat aluatul si l-am asezat in forma de cozonac, unsa cu ulei in prealabil. La fel am procedat si cu celalalt aluat, le-am mai lasat la crescut in tavi 5 minute, am preincalzit cuptorul si le-am asezat la copt, la inceput 7 minute la foc mare si apoi pana s-a copt la foc potrivit.



UMPLUTURA: Zaharul se amesteca cu cacaoa.


Pofta buna! si sa ne amintim de perioada copilariei...:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Coronita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

deyutzky 1

11.02.2012, 16:42

tocmai am vazut la profil ca suntem de aceeasi varsta...tu mai mare decat mine cu 3 zile eu sunt pe 29

VERONICA2607 1

11.02.2012, 17:55

ma bucur...e foarte bine...

Lau 1

13.02.2012, 15:17

bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Gugelhupf