Cozonac cu crema de nuca

de Ina in Dulciuri, 29 Noi 2013 | 48494 vizualizari

 

reteta preluata de la Camelia75, careia-i multumesc! >:D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 5 oua
  • 14 g drojdie uscata ( 2 plicuri dr. Oetker)
  • 250 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 120 g unt
  • 1,1 kg faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de lamaie
  • Crema de nuca:
  • 300 g miez de nuca prajita si maruntita
  • 5 linguri cu cacao
  • 150 g zahar
  • 2 albusuri de ou
  • esenta de rom
  • 2-3 linguri de lapte
  • Pentru uns:
  • 1 albus de ou batut
  • zahar tos
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu crema de nuca:

Mod de preparare aluat:


Eu am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am ocupat de umplutura cu cacao : se amesteca miezul de nuca macinata cu zaharul, cacao si albusul de ou batut, apoi puneti laptele fierbinte si amestecati pentru omogenizare.


Cand aluatul este crescut, il impartim in 4 parti egale. Intindem 4 foi dreptunghiulare, groase de cca. 0,5 cm si lungi in functie de forma in care coacem cozonacul.


Umplem fiecare foaie cu compozitia de nuca si rulam pe lungime, apoi impletim cate doua rulouri si formam doi cozonaci impletiti, pe care-i asezam in tavi unse cu ulei si tapetate cu faina.


Lasam cozonacii in tavi, la loc cald, inca 20 - 30 minute , timp in care acestia isi vor dubla volumul.


Coacem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de 40 minute . Cand devin rumeni, ungem cu albus de ou batut spuma si presaram zahar tos.


Lasam sa se raceasca si apoi putem servi.


P.S. La cat de frumos miroseau, n-am rezista si-am rupt din ei cand inca frigeau :D


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu crema de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

tarasmariana 1

28.03.2015, 21:42

miki_a 1

28.03.2015, 23:27

Splendid de frumos si reusit! Bravo!

-Licurici- 1

23.06.2015, 08:58

Arata asa de bine! Imi place cu multa crema

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Piersici umplute