Cozonac cu nuca si cacao

de Gherca Daniela in Dulciuri, 24 Apr 2014 | 3037 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 2 plicuri de drojdie uscata
  • 600 ml lapte
  • 200g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 50 g unt
  • 1 lingurita de sare
  • coaja de lamaie si portocala
  • Pentru umplutura:
  • 4 albusuri
  • 10 lg de zahar
  • 4 linguri de cacao
  • 150g miez de nuca
  • esenta de rom
  • Pentru uns:
  • un ou
  • 1 lingura zahar
  • optional puteti presara mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si cacao:

Pentru inceput am facut maiaua: drojdia am dizolvat-o in 5 linguri de lapte caldut si o lingura de zahar, pe urma am pus 1 lingura de faina si am lasat-o 10 minute.

Intr-un lighean am pus faina cu putina sare, pe urma am pus si maiaua, laptele caldut l-am amestecat cu zaharul si l-am turnat peste faina, apoi ouale, cojile de citrice si am inceput sa framant, adaugand treptat untul topit, dar nu fierbinte. Am framantat pana am obtinut un aluat usor lipicios si l-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.

Apoi am impartit aluatul in 2. Am intins prima foaie in forma dreptunghiulara si am pus jumatate din umplutura. Asa am procedat si cu a 2-a foaie.

Le-am pus in 2 tavi de cozonac, tapetate cu hartie de copt, i-am mai lasat 20 min,  apoi am uns cu oul batut bine cu zaharul si i-am bagat la cuptorul preincalzit pentru 1 ora. 

Cand cozonacii sunt inca fierbinti, facem repede un sirop din apa cu zahar si ii ungem deasupra, pentru a se pastra fraged mai mult timp, iar coaja sa nu fie tare.

Umplutura: Am batut albusurile spuma, apoi am adaugat treptat zaharul, dupa ce s-a topit in totalitate am pus si cacaoa, nuca data prin masina de tocat, (eu am maruntit-o), si pe urma esenta de rom. Amestecam totul cu o lingura de lemn.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu mac, nuca si rahat