Cozonac cu rahat si Finetti

de madi_marin in Dulciuri, 19 Aug 2010 | 8869 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata( Dr. Oetker)
  • 250 ml lapte cald
  • 150 g zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 ou
  • 80 g margarina Unirea
  • esenta de lamaie
  • esenta de portocala
  • esenta de rom

Umplutura:

  • 100 g rahat
  • 150 g ciocolata Finetti

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri cu lapte
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat si Finetti:

Se pun in cuva masinii de paine ingredientele astfel : faina cernuta, drojdia dizolvata in laptele cald, sarea, zaharul,oul batut bine, margarina topita lichida si esentele. Se selecteaza programul de framantare si dospire.

Aluatul gata crescut se pune pe masa infainata, se imparte in doua  si fiecare bucata se intinde. Pe una se presara cubulete de rahat, iar pe cealalta se intinde crema de ciocolata Finetti. Se fac suluri care se impletesc. Se pun in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut inca 30 de minute. Se unge cozonacul cu galbenusul batut cu laptele si se preasara deasupra zahar. Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si Finetti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

ionix 1

20.08.2010, 21:10

ce misto a crescut... demential

Teo 1

20.08.2010, 22:42

Madi , doar un cozonac ai facut ?pai nu vezi ca toata lumea cere? eu ?ce sa mai zic?

madi_marin 1

21.08.2010, 09:31

Teo.....promit ca data viitoare fac mai multi, ca sa va ajunga la toate....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec Tradaro