Cozonac cu rahat si Finetti

de madi_marin in Dulciuri, 19 Aug 2010 | 6043 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata( Dr. Oetker)
  • 250 ml lapte cald
  • 150 g zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 ou
  • 80 g margarina Unirea
  • esenta de lamaie
  • esenta de portocala
  • esenta de rom

Umplutura:

  • 100 g rahat
  • 150 g ciocolata Finetti

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri cu lapte
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat si Finetti:

Se pun in cuva masinii de paine ingredientele astfel : faina cernuta, drojdia dizolvata in laptele cald, sarea, zaharul,oul batut bine, margarina topita lichida si esentele. Se selecteaza programul de framantare si dospire.


Aluatul gata crescut se pune pe masa infainata, se imparte in doua si fiecare bucata se intinde. Pe una se presara cubulete de rahat, iar pe cealalta se intinde crema de ciocolata Finetti. Se fac suluri care se impletesc. Se pun in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut inca 30 de minute. Se unge cozonacul cu galbenusul batut cu laptele si se preasara deasupra zahar. Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si Finetti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

ionix 1

20.08.2010, 21:10

ce misto a crescut... demential

Teo 1

20.08.2010, 22:42

Madi , doar un cozonac ai facut ?pai nu vezi ca toata lumea cere? eu ?ce sa mai zic?

madi_marin 1

21.08.2010, 09:31

Teo.....promit ca data viitoare fac mai multi, ca sa va ajunga la toate....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rapida