Cozonac impletit cu fructe uscate si migdale

de Corinuta in Dulciuri, 3 Mai 2013 | 2326 vizualizari

 

M-am inspirat iar de pe un sait unguresc.....fac unguroaicele astea o mancare dom'le ! Am zis ca fac doar unul, pana la urma facui doi, al doilea l-am facut cadou. Ce sa va mai spun, l-as lauda dar nu l-am gustat, e foarte pufos , mai multe sa o intrebati pe Eliza, ca ea a mancat deja :D

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 80 g unt
  • 1 ou
  • 1 plic drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 50 g stafide
  • 50 g caise uscate
  • 50 g migdale
  • 1 galbenus pentru uns deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac impletit cu fructe uscate si migdale:

Pentru inceput va spun ca faina 000 eu nu am gasit pe aici asa ca gatesc cu faina tip 450, ce-o fi insemnand asta, nu stiu! :) In al doilea rand trebuie sa va marturisesc ca nu am cernut-o deloc, ca nu am cu ce :))


Deci: se amesteca faina cu praful de sare si cu drojdia uscata. Laptele se incalzeste putin si se amesteca cu zaharul si untul pana acestea se topesc. Oul se bate bine si se amesteca cu putin lapte. Se toarna toate peste faina si se framanta bine 10-15 minute, daca aveti "ajutor" ca mine, dureaza putin mai mult :) Rezulta un aluat moale, nelipicios, care se pudreaza cu putina faina si se acopera cu un prosop, apoi se lasa sa dospeasca la loc caldut o ora si un pic, pana isi dubleaza volumul.


Intre timp se toaca caisele si impreuna cu stafidele se pun la inmuiat in apa calduta. Separat se pun la inmuiat si migdalele, dupa care se decojesc si se toaca. Lasam deoparte o lingura de migdale tocate pentru presarat deasupra.


Se imparte aluatul in 3 parti aproximativ egale, eu l-am cantarit, avea aproape 300 g fiecare. Se intinde cate o foaie dreptunghiulara, mai mult lunga decat lata, se presata cu amestec de fructe si migdale si se ruleaza usor. Cele trei rulouri se impletesc usor, lipindu-le capetele.


Se aseaza cozonacul intr-o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt si se acopera, lasandu-l sa mai creasca - tot la loc caldut - cel putin 30 de minute. Se unge cu galbenus deasupra si se presara cu migdale, inainte de a-l coace in cuptorul preincalzit 45-60 de minute la 180 de grade.


Se scoate din cuptor si se lasa in tava la racit 10 minute, dupa care se scoate pe un gratar. Se taie cand s-a racit.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

pentru doi cozonaci, dublati cantitatile

2

daca se rumeneste prea repede deasupra, acoperiti cozonacul cu o folie de aluminiu

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac impletit cu fructe uscate si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

MonaMimi 1

05.05.2013, 14:58

giorgi 1

11.05.2013, 13:42

Foarte reusit ca aspect si imi inchipui cat de bun.

Krystyan Trendy 1

10.05.2014, 02:52

Grozav cozonacul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonacul bunicii cu nucă