Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Pasul1:Am amestecat 100 ml apa calda cu zaharul, apoi am adaugat drojdia si l-am lasat la dospit cca. 10 minute.
Pasul2: Am pus faina si sarea intr-un castron, am facut o "gropita" în care am pus drojdia dospita.Pasul3:Am adaugat sucul ,esenta , coaja de portocala/lamaie,le-am amestecat incet cu o lingura pana ce am obtinut o compozitie mai groasa,apoi am început sa framânt aluatul cu mana.
Pasul4; Spre final am adaugat uleiul.
Se framânta pâna se obtine un aluat elastic si nelipicios.Pasul5: Se pune într-un vas,se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit pâna ce isi dubleaza volumul.
Intre timp,intr-un castron punem 1 pachet de cacao,migdalele tocate marunt si apa sau suc...amestecam pana ce obtinem o pasta.Pasul6; Se împarte aluatul în doua parti egale si se întind doua foi pe care se aseaza rahatul taiat feliute. Se ruleaza,apoi se impletesc.
Se aseaza cozonacul rezultat într-o tava de chec/cozonac unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit 20 minute.
Pofta buna!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult