Cozonaci in forma de fluturi

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 14 Dec 2010 | 3969 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 70 g margarina
  • 20 g drojdie uscata
  • 150 g zahar
  • coaja de lamaie,de portocale,vanilie
  • Umplutura:
  • 200 g mac
  • 75 ml lapte
  • 50 g zahar
  • +1 galbenus
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci in forma de fluturi:

Umplutura:

Laptele se fierbe cu zaharul,se opreste focul si se toarna macul.Se lasa sa se raceasca!Eu am folosit la 3 fluturi crema finetti,au fost foarte buni!puteti sa ii umpleti cu ce doriti.



Aluat:


Faina se pune intr-un castron incapator si se amesteca cu drojdia uscata si un praf de sare.Margarina se topeste la microunde,laptele se incalzeste si se amesteca impreuna cu zaharul si 2 oua batute.Se toarna amestecul peste faina amestecata cu drojdie,se adauga si aromele si se framanta un aluat elastic.

Se acopera cu un servet si se lasa la loc calduros aprox 1 ora pana isi dubleaza volumul.Cand a crescut se imparte in 9-10 bucati egale.


Pe masa infainata se intinde fiecare foaie,se pune o lingura din umplutura,se impacheteaza ca o clatita,marginile se pliaza sub aluatul.Se taie cu o foarfeca in ambele parti pe mijloc,apoi se desfac putin "aripile".Se procedeaza la fel cu toate!Lasati mai mult intre taieturi ca sa nu se desprinda.Fluturii se aseaza in tava cu hartie de copt si se lasa 30 de minute pana cresc.


Intre timp se preincalzeste cuptorul.Galbenusul de ou se amesteca cu laptele si se ung fluturii.


Se coc aprox 20 minute pana se rumenesc!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci in forma de fluturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

giuliana 1

15.12.2010, 08:36

arata super

Pasiune pentru bucatarie 1

21.12.2010, 14:16

multumesc tuturor,sunt de efect

elena1988 1

16.03.2011, 12:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi taranesti cu carne tocata
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budinca de orez cu capsuni la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

de laura_n 6

ieri la 17:31

Dulceata de cirese amare

ieri la 15:29

Desert tort 10 ani

pe 16.06 la 21:34

Perisoare din piept de pui cu marar

pe 16.06 la 13:11

RETETA RECOMANDATA
Pricomigdale