Cozonacul MAMEI

de diaconta in Dulciuri, 25 Mai 2011 | 3859 vizualizari

 

Cred ca denumirea spune totul,ceva bun ce numai la mama putem manca.Azi cand am ajuns acasa de la serviciu,foarte obosita fiind,m-a intampinat miros imbietor de cozonac.Mama facuse o pufosenie de cozonac.Ce bine e cand simti miros de "acasa",cand cineva te asteapta cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 30 gr drojdie
  • 50 ml ulei
  • 50 gr unt
  • sare
  • zahar vanilat
  • lapte
  • rahat si jeleuri de fructe
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonacul MAMEI:

Drojdia se amesteca cu o jumatate de lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut.Se lasa sa dospeasca.Ouale se mixeaza cu cele trei linguri de zahar.Faina se amesteca cu un praf de sare,se pune drojdia ,zaharul vanilat ,amestecul de oua si se framanta cu lapte caldut.Se pune si untul topit si racit,iar spre final si uleiul.


Se framanta pana cand se desprinde de pe peretii vasului(nu avem masina de paine care sa ne scuteasca de aceasta etapa).Se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul.


Pentru umplutura a folosit rahat si jeleuri de fructe.Jeleurile mi s-au parut minunate in cozonac.


Din aceasta compozitie se ruleaza doi cozonaci cu umplutura de rahat si jeleu.Se pun in tava de cozonac si se mai lasa acoperiti sa mai creasca in forma.


Se pun in cuptorul incins pentru 40 de minute.


Foarte bun a fost.Sigur ca mama,ca orice mama,a chemat-o la rasfat si pe sora mea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacul MAMEI" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (84)

diaconta 1

27.05.2011, 19:47

Mamaie,cu siguranta cineva isi aduce aminte cu drag de bunatatile pe care le faci

DIANA B 1

29.05.2011, 17:53

Sa-i dea Dumnezeu sanatate , sa te astepte multi ani de-acum incolo cu ,, pufosenii "

diaconta 1

29.05.2011, 17:56

Diana sa dea Dumnezeu bine pentru toata lumea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Cozonac