Crap prajit cu sos de usturoi verde

de mihaelar63 in Crap / Caras, 11 Iul 2015 | 2500 vizualizari

 

Nu o spun prima data: cu materie prima de calitate si proaspata succesul preparatului este garantat[ nu este nevoie de preparare complicata cu artificii care sa influenteze gustul deosebit ]. Ce pot sa spun ca aproape m-am certat cu sotul de ce mi-a adus acasa asa crap cu carne rosie, plina de sange. Am mai invatat ceva: culoarea aceia vie denota ca pestele este foarte proaspat si pescuit din apa curgatoare rece, de munte. Mare diferenta fata de un crap de balta, de crescatorie. Dupa ce am mancat mi-am schimbat radical atitudinea nu am mai contenit cu laudele. As manca iar- si iar asemenea delicatesa.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg crap proaspat
  • sare
  • piper
  • faina alba de grau
  • ulei pentru prajit
  • 3 fire usturoi verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 50 ml ulei
  • 50 ml apa minerala
  • 2 linguri zeama lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap prajit cu sos de usturoi verde:

  1. Pestele curatat, spalat se portioneaza.
  2. Spalati pestele din nou. Se scurge de apa si se tamponeaza cu un servetel de hartie [ sa nu aiba umiditate mare ] .
  3. Sarati si piparati.
  4.  Puneti tigaia cu ulei pe foc sa se incinga.
  5. Dati crapul prin faina alba. Scuturati de excesul de faina.
  6. Prajiti  crapulin ulei incins pe ambele parti pana devine auriu. Scoateti pe servetel absorbant .
  7. Curatati usturoiul de eventuale foi uscate. Spalati usturoiul si patrunjelul. Taiati-le grosier si puneti-le in vasul blendarului vertical . adugati sare, ulei si mixati cateva secunde pana devine o pasta omogena. La sfarsit se pune apa minerala si zeama de lamaie si se mixeaza din nou 2-5 secunde pana va arata ca o suspensie.
  8. Servit crapul auriu cu sos de usturoi verde si garnitura preferata. Noi am avut ca si garnitura orez cu patrunjel .

TIPS-URI

1

Pestele este bine sa se sareze din timp, va fi mai gustos.

2

Crapul poate fi insotit de orice alata garnitura : mamaliguta, cartofi, legume la gratar sau cuptor. Sau doar de o salata de cruditati .

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap prajit cu sos de usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

dantes 1

12.07.2015, 07:34

Foarte bun!

Gicuta 1

12.07.2015, 13:47

Pe placul meu!

-Licurici- 1

15.07.2015, 13:48

E si pe placul meu!

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Caras la cuptor in sos de vin