Crema de ciocolata si cafea

de alldaycooking in Dulciuri, 7 Apr 2013 | 3504 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml cafea espresso
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 3 linguri faina
  • 5 linguri fructoza
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • bucatele de ciocolata cu cafea pt decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de ciocolata si cafea:

Cafeaua se pune la fiert impreuna cu ciocolata. Se amesteca oul cu 4 linguri de fructoza, faina si laptele.  In cafeaua fierbinte se toarna amestecul de mai sus si se amesteca cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Se tine pe foc cateva minute, amestecand continuu pana cand se intareste suficient crema. Se lasa aceasta crema sa se raceasca. Cand crema a fost rece, se mixeaza smantana cu 1 lingura de fructoza pana cand se obtine frisca. Din frisca se pastreaza 4-5 linguri pentru decor, restul se amesteca cu crema de cafea.  Crema de cafea se distribuie in 4 cupe, care se decoreaza cu frisca si bucatele de ciocolata cu cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert paleuri cu ciocolata