Crema de zahar ars cu ciocolata (reteta nr.100)

de daniastefania in Prajituri, 22 Aug 2015 | 4593 vizualizari

 

Pentru cei carora le place crema de zahar ars, va aduc astazi o reteta diferita de cea clasica, dar la fel de gustoasa. O crema de zahar ars ciocolatoasa!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 600 ml lapte
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 1/2 cana zahar

Pentru caramel:

  • 4 linguri zahar
  • Putina apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu ciocolata (reteta nr.100):

Rupem ciocolata bucatele. Punem laptele la fiert, impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar. Cand incepe sa fiarba, stingem focul si adaugam ciocolata. Amestecam bine sa se tooeasca ciocolata. Lasam putin la racit,amestecand din cand in cand sa nu se ingroase. Ouale le mixam cu restul de zahar, pana se deschid la culoare. Apoi le amestecam cu ciocolata. Pregatim caramelul. Punem zaharul la fiert cu putina apa. Il lasam pana se caramelizeaza. Avem grija sa nu se arda. Turnam caramelul pe fundul unei forme. Turnam compozitia cu oua si ciocolata in forma. Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade C timp de 45 de minute. Facem proba scobitorii. Cand scobitoarea iese curata, e gata crema. Lasam la racit. E absolut delicioasa. O combinatie interesanta, care sper sa va placa.

TIPS-URI

1

Daca nu doriti sa simtiti ciocolata prea intens, puteti folosi doar 160 gr ciocolata. Dar atunci reduceti si cantitatea de lapte la 470 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu ciocolata (reteta nr.100)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Raffaello