Crema de zahar ars cu ciocolata (reteta nr.100)

de daniastefania in Prajituri, 22 Aug 2015 | 2121 vizualizari

 

Pentru cei carora le place crema de zahar ars, va aduc astazi o reteta diferita de cea clasica, dar la fel de gustoasa. O crema de zahar ars ciocolatoasa!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 600 ml lapte
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 1/2 cana zahar

Pentru caramel:

  • 4 linguri zahar
  • Putina apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu ciocolata (reteta nr.100):

Rupem ciocolata bucatele. Punem laptele la fiert, impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar. Cand incepe sa fiarba, stingem focul si adaugam ciocolata. Amestecam bine sa se tooeasca ciocolata. Lasam putin la racit,amestecand din cand in cand sa nu se ingroase. Ouale le mixam cu restul de zahar, pana se deschid la culoare. Apoi le amestecam cu ciocolata. Pregatim caramelul. Punem zaharul la fiert cu putina apa. Il lasam pana se caramelizeaza. Avem grija sa nu se arda. Turnam caramelul pe fundul unei forme. Turnam compozitia cu oua si ciocolata in forma. Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade C timp de 45 de minute. Facem proba scobitorii. Cand scobitoarea iese curata, e gata crema. Lasam la racit. E absolut delicioasa. O combinatie interesanta, care sper sa va placa.

 

TIPS-URI

1

Daca nu doriti sa simtiti ciocolata prea intens, puteti folosi doar 160 gr ciocolata. Dar atunci reduceti si cantitatea de lapte la 470 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu ciocolata (reteta nr.100)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

RuxyRux 1

26.08.2015, 23:22

Felicitari!

MOKUSKA 1

27.08.2015, 09:38

mihaelar63 1

01.09.2015, 02:45

La cat mai multe retete !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu dulceata de lapte

ieri la 21:35

Dulceata (chutney) cu pere si condimente

ieri la 20:40

Salata de boeuf

de Oana 9

ieri la 17:41

Aperitive pentru masa de Craciun sau Revelion

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Eclere