Cremes

de Angelina_Elena in Dulciuri, 26 Mai 2012 | 1768 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul foietaj:

  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 2 linguri pline cu smantana
  • 1 ou
  • 1 lingurita bicarbonat
  • otet
  • 40-50 ml apa
  • un praf de sare

Pentru uns si impachetat:

  • 6 linguri faina
  • 2 linguri pline cu untura

Pentru crema:

  • 1.5 l lapte
  • 6 linguri si jumatate de faina
  • 12-14 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 7 galbenusuri
  • esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Incepem cu amestecul pentru uns si impachetat:


Intr-un vas punem faina, adaugam untura si framantam bine. Impartim amestecul in 3 parti si dam apoi deoparte.


Aluatul foietaj:


Intr-un vas cernem faina,adaugam praful de sare, zaharul pudra, oul, smantana, bicarbonatul stins cu otet si apa. Framantam un aluat elastic care nu se lipeste de mana.


Punem aluatul pe o planseta presarata cu putina faina, si intindem o foaie patrata.


Cu o parte de untura ungem toata suprafata foii, apoi impachetam unind la mijloc capetele. Lasam aluatul la odihnit pe planseta timp de 15 minute. Dupa ce au trecut cele 15 minute intindem aluatul din nou, ungem toata suprafata lui cu a doua parte de untura, impachetam din nou unind la mijloc capetele si lasam iar la odihnit 15 minute. Dupa ce au trecut cele 15 minute intindem aluatul din nou, il ungem cu ultima parte de untura, il impachetam iar unind la mijloc capete si il lasam asa 5 minute.


Dupa ce au trecut cele 5 minute taiem aluatul in doua si intindem doua foi.


Tapetam fundul unei tavi cu hartie de copt, punem foia intinsa si dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.


Procedam la fel si cu ce-a de-a doua foaie.


Crema:


Punem la incalzit intr-o oala 1.4 l. Galbenusurile le mixam cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Adaugam incet lapte ramas (100 ml), si mixam in continuare. Apoi incorporam usor faina cernuta in crema de galbenusuri.


Cand laptele incepe sa fiarba, turnam in fir subtire crema de galbenusuri.


Amestecam continuu cu o linguta de lemn/tel pana cand crema se ingroasa.


Pe un fund le lemn punem prima foaie, turnam deasupra crema fierbinte apoi asezam ce-a de-a doua foaie.


Pudram deasupra cu zahar si lasam la racit.


Va doresc pofta buna!!!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Angelina_Elena 1

27.05.2012, 22:31

si mie la fel Cris!

MIUTA 1

28.05.2012, 15:27

Foarte gustos

Angelina_Elena 1

28.05.2012, 17:25

multumesc Miuta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cremă pentru prăjitură cremeş sau ecler