Cremes

de nadina73 in Dulciuri, 19 Mai 2010 | 14517 vizualizari

 

usor ,rapid si gustos

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj (sunt 2 foi in cutie)
  • 5 oua
  • 1 litru de lapte
  • 10 linguri faina
  • 5 vanilii
  • 14 linguri de zahar
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 20 g gelatina
  • pt decor
  • zahar pudra si cacao
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Se lasa foile sa se dezghete putin apoi se intind putin pe dosul unei tavi si se coc

Crema:

5 galbenusuri se amesteca cu  6 linguri de zahar si vaniliile,apoi se pun 10 linguri de faina pline cu varf bine asa cat sta pe ele si apoi treptat laptele cate putin sa nu se faca cocoloase. Se pune pe foc si se amesteca incontinu ,altfel se prinde de fundul cratitei. Spre final cand incepe sa se ingrose bine crema se pun 20 g gelatina (sau 12 foi) si se amesteca bine .

5 albusuri se bat bine cu 6 linguri de zahar si 1 lingurita suc de lamaie,apoi se amesteca  cu crema (asa calda) apoi se pune la rece in frigider pentru 10-15 minute (eu nu o pun tot timpu la rece )

Se pune foaie apoi se toarna crema peste foaie si se intinde bine crema apoi se pune cea de a doua foaie

Se pune o tava sau ceva mai greu de marimea prajituri pt a se inmuia mai bine foaia de sus.

Se pudreaza cu zahar din belsug si cacao(eu am pus pt decor cacao)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit sau Prajitura desteapta