Crofne banatene

de Rocsi in Dulciuri, 18 Feb 2013 | 2332 vizualizari

 

De cand am vazut aceasta reteta pe bucataras.ro la Criss mi-a placut foarte mult si mereu imi imaginam cat sunt de bune.Aseara mama zicea ca ar manca niste gogosi, asa ca, m-am gandit eu ca a venit momentul sa testez reteta astazi si cand vine mama de la servici sa isi satisfaca si pofta.Cred ca sunt cele mai grozave gogosi ce le-am servit pana acum! Multumesc mult Criss pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 cana lapte caldut
  • 60 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 30 gr drojdie
  • coaja rasa de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • ulei
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crofne banatene:

Intr-un castron amestecam zaharul, drojdia, 3-4 linguri de lapte si lasam 10 minute deoparte.

Faina o cernem si o punem intr-un bol.

Adaugam untul, galbenusurile, amestecul de drojdie, coaja rasa de lamaie si portocala, zaharul cu pastai de vanilie.

Amestecam usor cu mana, turnam cate putin lapte caldut si framantam pana obtinem un aluat nelipicios dar usor de lucrat.

Il acoperim si lasam sa isi dubleze volumul intr-un loc cald.

Presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie de circa 1 cm si decupam cu gura unui pahar gogosile (sau alte forme).


Le asezam pe o hartie de copt si le mai lasam 30 de minute la crescut.

Incingem mai mult ulei intr-o tigaie si rumenim crofnele pe ambele parti.


Le scoatem cu o paleta intr-un bol, le pudram cu zahar si sunt gata de servit.

Absolut delicioase si super pufoase!


Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crofne banatene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

Rocsi 1

20.02.2013, 09:53

Multumesc Loredana!

ionix 1

20.02.2013, 20:20

wow! ce tare ești. puuuuuuuup

Rocsi 1

20.02.2013, 20:38

Multumesc mult Ionela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase si rapide