Crumble cu afine, coacaze si zmeura

de gaby_duceag in Dulciuri, 25 Sep 2014 | 2256 vizualizari

 

E prima mea reteta de crumble! Crumble cu afine, coacaze si zmeura

Un desert cu fructe atat de simplu si rapid pe care nu l-am testat pana acum.

Copiilor le-a placut mult de tot, au lins formele de ceramica, asa ca acest crumble va fi preparat de-acum si-n alte variante, cu alte fructe.

 

INGREDIENTE

Pentru crusta de biscuit
  • 150 gr faina
  • 65 gr zahar
  • 80 gr unt
  • putina sare
Pentru 5 forme de ceramica am folosit cate doua maini bune de zmeura, afine, respectiv coacaze. In plus – 5 linguri zahar, zahar vanilat si o lingura cu varf amidon alimentar. Unt pentru uns formele.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu afine, coacaze si zmeura:


  1. Intr-un bol amesteca fructele cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul.

  2. Distribuie amestecul in cele 5 forme de ceramica.

  3. Unge formele de ceramica cu unt.
    Cu varful degetelor amesteca intru-un bol untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si sarea.

  4. Cand ai obtinut un aluat faramicios imparte-l in mod egal in forme, peste fructe.

  5. Da formele la cuptor, la foc mediu, si lasa-le pana ce crusta incepe sa se rumeneasca usor(cam 30minute)

  6. Serveste-le pudrate cu zahar sau cu o cupa de inghetata deasupra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu afine, coacaze si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Panacris 1

25.09.2014, 15:15

Andreea Caroline 1

25.09.2014, 17:23

Ce prezentare

Rocsi 1

25.09.2014, 21:12

Bun di tat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Desert - Clafoutis cu cirese