Crumble cu zmeura

de Miha in Prajituri, 2 Ian 2012 | 2415 vizualizari

 

Mai aveam in congelator niste zmeura care-mi facea cu ochiul ori de cate ori umblam pe acolo. :))

Si cum stiam ca mofturosii mei nu sunt amatori de fructe frumos mirositoare...am tot stat eu cu barba-n palma si m-am gandit ce-as vrea sa mananc. :)) Sa fie bun si savuros pana la ultima firimitura. Eiii...la cuvantul "firimitura" mi s-au aprins beculetele si papilele gustative au luat-o razna. Am stiu ca acest crumble cu zmeura va fi desertul meu perfect, acompaniat de niste frisca proaspata, nitel congelata.

Vreti si voi? Trebuie sa va faceti, ca nu mai am... :)))

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina
  • 75 g zahar
  • 75 g unt
  • 25 g migdale macinate
  • 200 g zmeura
  • 1 lingura zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu zmeura:

Intr-un castron amestecam faina cu un praf de sare, zaharul si migdalele macinate. Adaugam untul rece taiat cubulete si cu varful degetelor amestecam pana obtinem un aluat ca niste firimituri.

Intr-un vas termorezistent punem zmeura. Presaram o lingura de zahar (sau mai mult daca vreti mai dulce), apoi acoperim cu firimiturile de aluat.

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Crumble cu zmeura-0
Crumble cu zmeura-1
Crumble cu zmeura-2
Crumble cu zmeura-3

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (57)

Miha

Miha 1

03.01.2012, 21:42

Multumesc Madi!

ioanasigarteu

ioanasigarteu 1

29.04.2012, 17:35

Vreau sa fac si eu aceasta reteta Zmeura trebuie sa o decongelez inainte, sau o folosesc asa inghetata?

multumesc

Miha

Miha 1

29.04.2012, 20:07

Ioana, eu am pus-o congelata. Se vede si in poza.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!